Gardeners World 2024 Aflevering 3

15 Apr 2024 in Tuinmedia

Door Tuindingen



In de boeiende derde aflevering van Gardeners World 2024 luiden we het paasweekend in met Monty Don aan het roer en beginnen we aan een verjongende reis door de groene uitgestrektheid van zijn tuin.

In deze aflevering bevindt Monty zich midden in een bruisend vernieuwingsproject op de illustere Mound, waarbij hij nauwgezet zaden zaait die voorbestemd zijn om te bloeien tot adembenemende snijbloemen, naast het strategisch planten van aardappelen die een stevige opbrengst beloven.

Tuinprogramma, Groen leven, Tuinieren tips, Planten liefde, Tuininspiratie, Tuinplatform, Tuinvideo's

We wagen ons buiten de grenzen van Monty's tuin en vergezellen Frances Tophill op een betoverende reis naar Helmsley Walled Garden, gelegen in het hart van Noord-Yorkshire. Hier dompelt Frances zich onder in de uitbarsting van lentekleuren die de tuin omhult, en werkt ze samen met de toegewijde vrijwilligers wier passie deze historische plek tot leven brengt. Hun verhalen, een bewijs van de gemeenschappelijke geest van tuinieren, voegen een rijke laag van menselijke interesse toe aan de landschappelijke schoonheid van Helmsley.

De aflevering neemt ons vervolgens mee naar de schilderachtige landschappen van Cornwall, waar we een stel ontmoeten wiens liefdesverhaal al meer dan vijftig jaar verweven is met de kunst van het tuinieren. Hun gedeelde passie voor het cultiveren van hun tuin heeft niet alleen hun leven verrijkt, maar ook hun buitenruimte getransformeerd in een bewijs van blijvende liefde en samenwerking. Dit segment onderzoekt de diepte van hun tuinierreis en biedt kijkers een kijkje in de geheimen achter hun bloeiende tuin.


Vervolgens bezoeken we het huis van een fervente kamerplantenliefhebber in Surrey, waar we ons verdiepen in de wereld van binnenshuis tuinieren. Dit segment belicht het gevarieerde aanbod aan kamerplanten, van gewone tot exotische kamerplanten, en toont de unieke uitdagingen en geneugten van binnen tuinieren. Door de ogen van een gepassioneerde kweker ontdekken we de transformerende kracht van planten bij het verbeteren van woonruimtes en het bevorderen van welzijn.

Ten slotte eindigt de aflevering op het serene platteland van het landelijke Northamptonshire, waar we Nick Bailey aantreffen aan het begin van een ambitieus project. Nick begint met het ontwerpen van een tuin voor zijn nieuwe 'forever'-huis, een taak die belooft zijn professionele expertise te combineren met zijn persoonlijke visie. Dit segment biedt kijkers een insiderperspectief op het creatieve proces van tuinontwerp, van conceptualisering tot het leggen van de eerste steen.

Aflevering 2 gemist bekijk hem hier 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen


Door Tuindingen

Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox