perkplanten en zomerbloeiers

Perkplanten wordt ook wel perkgoed genoemd.

Dit zijn de ideale planten om uw tuin en balkon in het voorjaar en in de zomer meer kleur te geven. Perkplanten worden dan ook gezien als de ideale voorjaarsplanten.

Er zijn ontzettend veel vrolijke, kleurrijke perkplanten. Maar wat zijn nu echt de populaire perkplanten? Hieronder vindt je de meest populaire perkplanten.

perkplanten-en-zomerbloeiers-overzicht

Een zomer lang kleur op je terras met zomerbloeiers!

Meteen vanaf de aankoop geven deze planten bloemen en ze gaan daarmee door tot aan de vorst. Zomerbloeiers hebben verschillende vormen, van staande tot hangende planten voor in bakken en perken tot heuse heesters of klimplanten die tot imposante verschijningen kunnen uitgroeien.Deel je kennis op tuindingen en maak je medemens happy.

Ben je een fanatieke tuinliefhebber die zijn/haar kennis graag overdraagt aan anderen? Registreer je dan nu meteen en kom geheel vrijblijvend bloggen bij Tuindingen.nl

Tuinblogger worden: hoe gaat het in zijn werk?

Een tuinblog beginnen bij Tuindingen is simpel. Om toegang te krijgen tot het blogmenu van Tuindingen is je eerste stap, een gratis account aanmaken. Zodra je dat gedaan hebt, neem je even contact met ons op en laat je ons weten dat je wil starten met bloggen. Zodra dit klaar is, kun je je eerste blog eigen blog starten. De editor van de blogfunctie is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk in elkaar gezet. Zelfs als je nog nooit eerder geblogd hebt, kom je er makkelijk doorheen. De hele opbouw, van het te ontwerpen tuinblog, gaat stapsgewijs. Het leuke ervan is dat, wanneer je er eenmaal een paar blogs op hebt staan, het er ook meteen volwaardig uitziet. 


Bloggen over tuinen: voor wie doe je dat?

Bloggen over tuinen doe je voor mensen zoals jezelf. Tuinliefhebbers die nét naar die ene tuinhack op zoek zijn of hun groene paradijsje nóg mooier willen maken. Hoe vaak heb jij wel niet een tuinblog geraadpleegd, voordat je alle tuinkennis bezat die je nu hebt? Een tuinblog is ook een mooi startpunt voor mensen die geen tuinervaring hebben. Het is dus zeker niet zo dat je blog-artikelen altijd over specialistische dingen, zoals enten of het in model snoeien van een bonsaiboompje moeten gaan. Ook blogteksten over het zaaien van radijs of hoe je een huismiddeltje tegen luis op rozen maakt, worden veel gelezen.

De doelgroep voor een tuinblog is dus eigenlijk heel groot. Wanneer je met ons tuindingen blog aan de slag gaat, ontvouwen zich er meerdere categorieën aan je. Dit werkt niet alleen voor jou makkelijk, ook de lezer vindt zo sneller het gewenste onderwerp. Artikelen over biologisch tuinieren bijvoorbeeld, zet je onder Diverse tuinmanieren en weet je alles over het waarom je lieveheersbeestjes in je tuin moet koesteren, zet je dit artikel onder Dieren in de tuin.


Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Afbeelding bij Surfinia’s in potten bloeien tot in het najaar

Surfinia’s in potten bloeien tot in het najaar

Surfinia-planten, ideaal voor potten en hangpotten op het terras. Ze bloeien maandenlang, zijn bestand tegen slecht weer en verkleuren niet door regen.


Door Kim

Afbeelding bij Tuinieren in potten en bloembakken

Tuinieren in potten en bloembakken

Ontdek hoe je je tuin het hele jaar door kunt laten bloeien met behulp van potten en bloembakken. Leer de slimme lasagnemethode voor een kleurrijke tuin en ontdek de geheimen achter het tuinieren in containers.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Cosmea / Cosmos (eenjarig)

Cosmea / Cosmos (eenjarig)

Langbloeiende insectenplant: Cosmea is een super mooie eenjarige plant en makkelijk om te zaaien. Het doet het perfect in een border van de tuin of in een veldje. Als je cosmea zaait in het aan het einde van de lente, zal zij direct bloeien van juli tot oktober.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Alcea / Stokroos

Alcea / Stokroos

60 soorten ALCEA ROSEA - zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open ruimte. Stokrozen zijn 2-jarige planten en kunnen tussen de 2 tot 3 meter hoog worden.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Alonsoa meridionalis / Alonsoa

Alonsoa meridionalis / Alonsoa

Eenjarig Zuid Amerikaans plantje. De bloempjes zijn slechts zo’n anderhalve centimeter groot, vrij klein dus, maar wel talrijk en erg mooi.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Bellis perennis /  Tuin Madeliefje (soort)

Bellis perennis / Tuin Madeliefje (soort)

Ze hebben krachtige rozetten van frisgroene, spatel tot omgekeerd eivormige bladeren en bereiken een hoogte van 10-20 cm. De bloemen worden bijzonder groot en bereiken, afhankelijk van het ras, een doorsnee van maximaal 7 cm. Ze zijn half tot dichtgevuld en bloeien in witte, roze of rode tinten, maar ook tweekleurig.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)

Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)

De goudsbloem is een eenjarige plant. Het zijn bovendien ook van oudsher bekende, geneeskrachtige planten. De bloemen kunnen worden gegeten en hebben een ontstekingremmende werking. Afhankelijk van het ras vormen ze talrijke halfgevulde of gevulde composieten bloemen met een doorsnee van 2-8 cm, die ’s nachts weer dichtgaan.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Viola / Viooltje

Viola / Viooltje

De viooltjes die we het beste kennen en grote getale worden gekweekt zijn de kleinbloemige viooltjes of Viola cornuta (hoornviooltje).Deze vaste plant is zeer winterhard en wordt 15cm hoog en 30cm breed.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Ageratum / Leverbalsem, Donsbloem

Ageratum / Leverbalsem, Donsbloem

Dit zijn eenjarige perkplanten. Kenmerkend voor ageratums zijn de pluizige bloeiwijzen in vele schakeringen blauw en lila, maar ook in wit en zachtroze.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Argyranthemum / Struikmargeriet (eenjarig)

Argyranthemum / Struikmargeriet (eenjarig)

Stevige en rijk bloeiende eenjarige planten. De meest aangeboden soort van de struikmargriet is er een met witte bloemen en een geel hart. Struikmargrieten zijn er ook in roze, rode en gele kleurtinten, enkel of gevuld bloemig.


Door tuin.fr.gr

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox