Van Tuinieren tot Tuinmanieren

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Tuin in het Bos

In Maarheeze wonen Wim en Hannie al jaren midden in het bos op landgoed Kamersven. Ze hebben een indrukwekkende tuin die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.


De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Echt inheemse groentes, fruit en noten.

De Nederlandse dis door de eeuwen heen, een vogelvlucht


Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Stef. In de Noordoostpolder ligt 1 van de jongste bossen van ons land, het Kuinderbos. Het bos is nog maar 70 jaar jong maar juist hier groeien planten uit de tijd van de Dinosauriërs. Hier ligt een paradijs voor Varens!


Ontdek de gezondheidsvoordelen van paardebloemwortels: culinaire ontdekkingen en praktisch gebruik

Ontdek de verborgen krachten van paardebloemwortels! Leer over hun gezondheidsvoordelen, gebruik ze in de keuken, en ervaar de genezende eigenschappen van deze natuurlijke schat.


Door Mellisa

Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Biologische bloemen pluktuin in Drenthe Zeldenrust.

Aan de rand van het unieke natuurgebied National Park Drents-Friese Wold begonnen Jan en Riekje Rozeboom jaren geleden als echte pioniers een Blauwe bessen kwekerij. Maar tijdens een zware burn-out ontdekte Riekje de helende kracht van de bloemen en planten op hun terrein en zij besloot een biologische pluktuin te creëren onder de naam Zeldenrust. Wat ons betreft had de naam ook best Zielenrust mogen zijn want zodra je met Riekje de tuin in wandelt vergeet je even compleet de gestreste waan van de dag.


Volg ons op social media

Grondbewerking

Een wormenhotel: Hoe werkt het?

In dit tuinblog leg ik uit hoe je het best je eigen ''ecosysteem'' voor je compostwormen start. Creëer een zo prettig mogelijke habitat voor het maken van je eigen Vermicompost

Vogels

Open Brief van een Ekster

Eksters lijken meer op ons dan we vermoeden

Beplanting

Nieuw: Rood siergrassen soort.

Miscanthus sinensis "Lady in Red" Dit natuurlijk wuivende siergras, gekweekt door Krzysztof Slowinski, brengt een vleugje elegantie en kleur in elke tuin.

Vijvertuin

De waterbewuste tuin Annaparte

Ontdek de betoverende tuin op de Veluwe in Hoog Soeren, met kleurrijke borders, verrassende elementen zoals een vuurplaats en een vijver, en unieke oosters geïnspireerde details. Verken een prachtige 2000 m² grote tuin met een 25 meter lange waterloop, diverse zitjes met adembenemende uitzichten en kunstobjecten verspreid over het terrein. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid en rust van deze unieke plek aan de westkant van Apeldoorn

Schuttingen en Erfafscheidingen

Verschil 19-planks, 21-planks en 23-planks schutting? welke geeft het meest privacy

Ontdek welke schutting schermen de ideale keuze zijn voor volledige zichtdichtheid. Schuttingen met 15 of 17 planken bieden geen volledige zichtdichtheid voor optimale privacy. Daarom zijn deze schuttingen ook minder populair dan schuttingen met 21 of 23 planken. Leer hoe het aantal planken de zichtdichtheid beïnvloedt en krijg tips om een volledig zichtdichte schutting zonder inkijk te kiezen.

Dieren in de tuin

Mollen in de tuin: vriend of vijand?

Als je op Google de term ‘mollen’ zoekt dan is de top drie ‘mollen verjagen’, ‘mollenklem’ en ‘mollen bestrijden’. Waarom die vijandigheid tegen deze dieren?

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox