Van Tuinieren tot Tuinmanieren

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Verschillen Europese en Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar is groter dan een gewone wesp en maakt een zwaarder, brommend geluid. Het verschil met wespen is duidelijk maar deze hoornaar kan gemakkelijk verward worden met de bij ons inheemse Europese hoornaar (Vespa crabro). De Europese hoornaar is net iets groter dan de Aziatische.


Door Roel

Rode en Groene Lijsters

Veel vogels staan op de Rode Lijst. Gelukkig zijn er ook vogels waarmee het goed gaat.


Yorkshire Rabarber driehoek

In de U.K. Is er een specifieke driehoek waar voornamelijk rabarber wordt gekweekt. Bekend als de Rhubarb Triangle


Vuurwants (rood met zwart gekleurde dekschilden)

Vuurwantsen zijn bontgekleurde insecten die graag in de zon zitten. Ze zijn nuttig als opruimers in de tuin en kunnen het pantser van kleine insecten doorboren. Vuurwantsen lijken op kevers maar behoren tot de wantsenfamilie en kunnen niet vliegen. Ze hebben unieke patronen op hun dekschild en zijn individuen, net als andere dieren. Ze zijn interessant om te leren kennen.


Door Ilse

🌼 Creatief met paardenbloem pluizen en lampjes! 🌼

Verzamel paardenbloem pluizen en dunne lampjes. Verwijder het steeltje van een pluis en steek het lampje erin. Hang de gevulde lampjes op en zie de bollen tevoorschijn komen! Een betoverende decoratie.


Door Mellisa

De courgette een vrucht

Wat is een en hoe kweek je de courgette, herkomst, bemesting


Tuinieren à la Karin Bloemen

Stap in de kleurrijke wereld van Karin Bloemen en ontdek een tuinervaring als nooit tevoren! "Tuinieren à la Karin Bloemen" is het ultieme boek voor iedereen met "licht groene vingers" - vol inspiratie en handige lifehacks en natuurlijk een vleugje glamour!


Door Tuindingen

Volg ons op social media

Determinatie van planten en dieren

De spinselmot wordt vaak verward met de eikenprocessierups

Hoewel deze twee insecten vaak met elkaar worden verward, zijn ze eigenlijk heel verschillend. De spinselmot kapselt hele bomen in met grijswitte spinsels. In tegenstelling tot de eikenprocessierups zijn de rupsen van de spinselmot onschadelijk en veroorzaken ze geen overlast. Laten we dieper ingaan op deze fascinerende insecten en hun kenmerken.

Eten uit eigen tuin

Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase

Heb je ooit gedacht aan het hergebruiken van oude dakgoten? En het resultaat is geweldig: mijn eigen groeiplaats voor heerlijke aardbeien! 🌞🍓

Diverse Tuinmanieren

Dakpan begroeid met sedumplantjes

Dakpannen bedekt met sedumplantjes zijn een innovatieve manier om daken groener en milieuvriendelijker te maken. Naast hun esthetische waarde bieden deze dakpannen voordelen zoals verbetering van de luchtkwaliteit, vasthouden van regenwater en natuurlijke isolatie.

Beplanting

Een beplantingsplan maken? Zo doe je dat in 5 stappen

Een beplantingsplan voor je nieuwe tuin maken? Of je tuin opfrissen met nieuwe planten? Met een goed beplantingsplan weet je zeker dat jouw project gaat slagen! Hier lees je in 5 stappen hoe je een beplantingsplan maakt

Moestuinieren

Moestuin in Mei

Welke activiteiten in de maand mei en andere wetenswaardigheden in je moestuin

Modern

Plant jouw eigen apotheek

De naam officinalis kom je soms tegen in de botanisch en Latijnse namen van bloemen of planten. Wat betekend dit eigenlijk?

Vogels

Liever een dode poster dan een levende vogel?

Onderhoudsvrije tuinen slecht voor vogels

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox