Van Tuinieren tot Tuinmanieren

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Uitleg: hoe en waarom Tomaten dieven

Tomaten dieven, een term die misschien verwarrend klinkt, verwijst eigenlijk naar het verwijderen van nieuwe scheuten in de bladoksel van tomatenplanten.


Door Jan de B

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

klimplant Lathyrus kweken, verzorgen en laten klimmen tegen hekwerken

Lathyrus, ook wel bekend als zoete erwten, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze geurige klimplanten zijn geliefd om hun heldere kleuren en heerlijke geur, waardoor ze een favoriet zijn onder tuinliefhebbers. In deze gids delen we alles wat je moet weten om succesvol Lathyrus te kweken en te verzorgen, en hoe je ze kunt laten groeien en klimmen tegen een hekwerk.


Door Marjo.H

Tuin landgoed De Hertgang Engelse landschapsstijl met gazons, borders, vijvers, een ommuurde tuin en bosaanplant.

VIDEO | Ontdek de tuinen van Landgoed De Hertgang! Gelegen nabij Halsteren en Bergen op Zoom, biedt deze tuin een idyllische wandelervaring. Van schilderachtige vijvers tot weelderige tuinen, elke stap onthult de schoonheid van de natuur.


Vacature wilde bijenexpert | Werken vanuit huis | Zet je in voor de wilde bijen

Het gaat niet goed met de wilde bij, er is te weinig eten en te weinig woonruimte en dat is alarmerend, want zonder de wilde bij is er geen bestuiving.


Door Jan de B

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Volg ons op social media

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.

Bloembollen

Bloemencorso het lentefeest van Nederland.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.

Beplanting

Schaduwrijke tuinen: Borderpakket van schaduwplanten gecombineerd met struiken

Leer hoe je met schaduwminnende struiken levendige en prachtige donkere gebieden kunt inrichten. Verken plantselectie en verzorgingstips voor een weelderige tuin, zelfs in de schaduw.

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.

Bladhoudende beplanting

Taxushagen of solitaire groeivormen geven elke tuin een luxe uitstraling.

De Taxus is een plant die het hele jaar door groen blijft, en daarom zie je hem ook vaak terug in tuinen. In tuinontwerpen worden taxussen vaak ingezet als groenblijvende basislaag of opvallende snoeivormen.

Bloemen

Hé bloem...

De prunus bloeit. Elk jaar weer een bijzonder moment. Wat zijn bloemen eigenlijk bijzonder! Helemaal als je door de ogen van een kind kijkt...

Bloembollen

Het verzorgen of snoeien van uitgebloeide narcissen.

Leer hoe je narcissen verzorgt en behoudt! Ontdek snoeitips, het belang van verwildering en het verrijken van narcissenbollen voor prachtige bloemen jaar na jaar.

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox