Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

16 May 2024 in Tuinmedia

Door TuindingenNa een lange en natte lente fluister de zomer in de wind een zeker teken dat er smakelijkere dagen in het verschiet liggen. 

Nu de lange, natte lente voorbij is, breidt Monty de beplanting op de iconische heuvel uit met levendige nieuwe toevoegingen om een prachtig zomers tafereel te creëren. Hij maakt ook gebruik van de overvloed van de natuur door zelfgezaaide zaailingen te verzamelen om de cottage-tuin te verzorgen en onverwachte charme toe te voegen. Ondertussen is het in de groentetuin tijd om het seizoen in te halen. Monty zaait direct en deelt tips en trucs om het maximale uit uw moestuin te halen.

Een reis naar een boeiende tuin in Devon.
Nick Bailey gaat naar Devon, waar hij een prachtige privétuin verkent die historische charme naadloos combineert met modern design. Deze unieke ruimte belooft kijkers te inspireren die een tuin willen creëren die zowel erfgoed als moderne gevoeligheden weerspiegelt.

Een feest van bestuivers en plantenpassie.
Arit Anderson bezoekt de beroemde Sarah Raven op haar thuiskwekerij. Sarah, een kampioen van mooie en heilzame planten, onthult haar nieuwste dahlia-creaties: boeiende bloemen die speciaal zijn geselecteerd om bestuivers in uw tuin aan te trekken en te ondersteunen.

Een toevluchtsoord vinden in een volkstuin.
Duik in het hart van Noord-Yorkshire, waar een gepassioneerde volkstuinier hun perceel heeft omgetoverd tot een oase van rust en productiviteit. Ervaar de toewijding en creativiteit die bloeit in dit volkstuinreservaat en doe inspiratie op voor je eigen kweekruimte.

De triomfantelijke terugkeer van Derry Watkins bij Chelsea.
Gardeners' World maakt kennis met de bekroonde kweker Derry Watkins. Verken haar boeiende persoonlijke tuin, een toevluchtsoord vol tuinbouwschatten. Derry deelt ook het opwindende nieuws van haar langverwachte terugkeer naar de RHS Chelsea Flower Show na 25 jaar afwezigheid. Mis geen glimp van de ontwerpconcepten en plantenselecties die haar comeback tot een showstopper beloven te maken.

Aflevering 8 van Gardeners' World 2024 belooft een uur vol inspiratie, praktisch advies en boeiende inkijkjes in de wereld van tuinieren. Dus stem af, pak je notitieboekje en bereid je voor om je tuin naar een hoger niveau te tillen!

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox