Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

16 Apr 2024 in Tuinmedia

Door Tuindingen



Van moes-tuinieren tot de kleurrijke inrichting van de hotborder

Terwijl de warmte van de zomer de lucht begint te doordringen, richt Monty Don gretig zijn aandacht op een speciaal project in zijn tuin : het creëren van een betoverende zithoek. Met nauwgezette zorg selecteert hij een reeks nachtgeurende planten, die het decor vormen voor serene avonden gehuld in hun bedwelmende geuren. Naast deze aromatische oase verdeelt Monty vakkundig een agapanthus, waardoor de krachtige groei en bloei in de komende seizoenen wordt gegarandeerd. Zijn groene vingers houden daar niet op; een sierkweepeer vindt een nieuw huis tegen een muur op het oosten en belooft een prachtig schouwspel van bloesems. Ondertussen wordt de grond verrijkt en worden zaden voor pompoen gezaaid, in afwachting van een overvloedige herfstoogst die kleur en overvloed in de tuin zal brengen.

bloeiende-voorjaarsbomen-roze-wit

In een andere hoek van de tuin begint Toby Buckland aan een boeiende reis naar The Vann Garden in Surrey. Deze tuin, een meesterwerk ontworpen door de legendarische Gertrude Jekyll, ontpopt zich als een lentewonderland, waar de harmonie van kleuren en geuren een botanisch paradijs creëert. Toby's verkenning via de zorgvuldig geplande paden onthult de blijvende erfenis van Jekyll's visionaire ontwerp en biedt inspiratie en ontzag voor iedereen die er komt.

Planten,muren,zonnige standplaats, Voorjaarsbloeiend

Sue Kent, gevoed door een passie voor levendige kleuren en dynamische plantcomposities, duikt in een nieuw project in het heiligdom van haar Swansea-tuin. Met een scherp oog en een visie voor het creëren van opvallende visuele effecten begint ze haar ‘hot border’ te planten. Dit stuk tuin, gewijd aan het tentoonstellen van planten met warme tinten en exotische verschijningen, zal een vurig spektakel worden dat de zintuigen boeit en de verbeelding van de toeschouwers aanwakkert.

Hotborder-plantensoorten-beplantingsplannen-borderpakketen

Het programma neemt ons vervolgens mee op een reis naar de ruige schoonheid van Cornwall, waar we worden uitgenodigd in de kusttuin van de geroemde auteur Patrick Gale. Hier ontdekken we hoe een gewoon boerenerf is omgetoverd tot een toevluchtsoord van creativiteit en rust. Patrick's tuin, zorgvuldig samengesteld en liefdevol onderhouden, dient niet alleen als inspiratiebron voor zijn schrijven, maar ook als een toevluchtsoord voor de plaatselijke fauna en een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Aflevering 4 terugkijken >> bekijk hem hier <<

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen


Door Tuindingen

Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox