Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

16 Apr 2024 in Tuinmedia

Door Tuindingen



De lente is aangebroken en de tuinen ontwaken uit hun winterslaap.

Naarmate de dagen langer en warmer worden, maakt Adam Frost de balans op van zijn borders, waarbij hij de bestaande planten zorgvuldig beoordeelt en plannen maakt voor een toevoeging van kleur en textuur het hele jaar door. Met een scherp oog voor design overweegt hij zorgvuldig de toevoeging van nieuwe elementen om een ​​harmonieus en steeds veranderend tapijt van bloemen te creëren. Te midden van deze tuinvernieuwingen richt Adam zijn aandacht op zijn moestuin, waar hij zachtfruit struiken en -bomen plant voor een heerlijke mix van eetbare en kleurrijke lekkernijen. De belofte van sappige bessen en pittig fruit voegt een verleidelijke laag toe aan de overvloed van de tuin.

Ontmoeting met passievolle volkstuinders

Terwijl Adam de veranderende seizoenen omarmt in zijn eigen groene oase, begint Joe Swift aan een reis naar Birmingham, waar hij een volkstuinder ontmoet wiens passie geen grenzen kent. Deze liefhebber met groene vingers heeft zijn plan gewijd aan het cultiveren van de smaken en aroma's van Italië, met een tapijt van tomaten, kruiden en levendige groenten die de zintuigen naar de zonovergoten landschappen van de Middellandse Zee transporteren.

Aflevering 4 gardeners world - terugkijken - tuinieren - tuinblogger -nederland - belgie

Natuur en kunst in harmonie

Door het hele land, in het charmante graafschap East Sussex, wordt Arit Anderson ondergedompeld in de artistieke schittering van Charleston, een tuin ontworpen als een levend canvas door de visionaire kunstenaar Vanessa Bell. Hier komen natuur en kunst samen in een symfonie van kleuren, texturen en vormen, waardoor bezoekers worden uitgenodigd de wereld door de lens van de kunstenaar te ervaren.

Hostavariëteiten: Een verzameling van schoonheid en veerkracht

In de glooiende heuvels van West Yorkshire trotseert een echtpaar de uitdagingen van naaktslakken en onderhoudt een opmerkelijke verzameling van honderden hostavariëteiten in hun tuin. Met een onwankelbare vastberadenheid en een diepe waardering voor deze veelzijdige en architecturale planten hebben ze een groene oase gecreëerd die de schoonheid en veerkracht van de natuur laat zien.

Hosta-stekken-slakken-bestrijden-voeden-bemesten-schaduwplanten

Een meesterwerk van architectuur en tuinbouw

Niet ver daarvandaan jongleert een jonge hoofdtuinman van midden twintig met het beheer van niet één, maar twee op kunst en ambacht geïnspireerde tuinen in Somerset. Met een passie die zijn jeugd verbergt, orkestreert hij vakkundig de harmonieuze mix van architectuur en tuinbouw, waarbij hij de elementen van design en natuur met elkaar verweeft om een ​​levend meesterwerk te creëren.

Terwijl de aflevering zich ontvouwt, worden kijkers getrakteerd op een caleidoscoop van tuinierverhalen, elk een bewijs van de blijvende aantrekkingskracht van de natuurlijke wereld. Van de nauwgezette planning van de grenzen van Adam Frost tot de uitbundige omarming van Italiaanse smaken in Birmingham, van de artistieke visie van Charleston tot de hardnekkige teelt van hosta's in West Yorkshire, en de jeugdige energie van de hoofdtuinman uit Somerset, 'Gardeners' World 2024 aflevering 4” viert de diversiteit en schoonheid van tuinieren in al zijn vormen.

Aflevering 3 terugkijken; >> Bekijk hem hier <<

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen


Door Tuindingen

Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox