Tuinontwerpers

Een tuin moet verrassend spannend, rustgevend en harmonieus zijn. in deze catogorie willen we je meenemen naar de werkbank van diverse tuinontwerpers en hun creativiteit met jullie delen.

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

De tropische tuin van Villa Steenwyck

In deze betoverende aflevering van 'Alles Wat Bloeit' ontdekken we de weelderige creaties van Patrick & Rick. Onder de bekwame handen van het gerenommeerde bedrijf De Beekloop, hebben ze een prachtige tropische tuin laten ontstaan in de achtertuin van hun charmante B&B, Villa Steenwyck. Bereid je voor op een adembenemende reis door deze weelderige oase, waar passie voor flora en vakmanschap samenkomen


Hoe krijg je diepte in een kleine tuin?

Een kleine tuin kan heel mooi en functioneel worden ingericht met de juiste keuzes van planten en materialen. Creƫer een duidelijke structuur. Speel met hoogte. Kies de juiste planten. Maak gebruik van kleur en verschillende structuren.


Door Tuindingen

Welke materialen kies je voor jouw tuin?

Als ik door bijvoorbeeld een bouwmarkt loop zie ik overal verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in de tuin. Elementen in de tuin kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen die de sfeer bepalen in jouw tuin, maar hoe welke materialen passen dan bij jou en kan je materialen ook combineren?


Welk doel heeft jouw tuin?

Het doel van de tuin bepaalt een groot deel van het ontwerp. Hoe de tuin gebruikt gaat worden is voor iedereen anders. Verschillende factoren hebben invloed op.


Tentoonstelling over Piet Oudolf en LOLA Landscape

beroemde tuinen en projecten van Oudolf en LOLA


Door Tuindingen

Tuinarchitect Oudolf

Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een verwelkende herfsttuin als in een zomertuin in volle bloei.


Door Roel

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox