Acacia dealbata / Mimosa plant

06 Jun 2020 in Mediterrane planten

Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Acacia dealbata / Mimosa plant


Het is een niet winterharde plant die zowel binnen als kamerplant en buiten als kuipplant gehouden kan worden. Acacia dealbata heeft een bijzondere exotische uitstraling, met wonderschone varenachtig blad en aparte gele bolletjes bloemaren.
Deze bloembolletjes verspreiden een heerlijke zoetige geur.
Bloeit van juni tot augustus.
Hoogte tot 40cm.
Plantvoorschriften algemeen
Deze planten kunnen worden geplant van februari tot april
Wordt bij voorkeur in lichtzure grond geplant.
Zonnige standplaats.
Onderhoud
In het groeiseizoen heeft de plant meer water nodig dan tijdens de koele wintermaanden. Geef steeds weer water als de kluit net niet opgedroogd is.
Tijdens het groeiseizoen (lente-zomer) kunt u hem elke 2 weken plantenvoeding voor bloeiende of mediterrane planten geven
’s Winters hebben ze een plek nodig in een niet verwarmde kamer, zodat zij koel kunnen overwinteren. Let wel op dat de plek ten alle tijden vorstvrij blijft. Een graadje vorst kunnen zij wel hebben, maar ze worden er niet mooier op.
’s Winters heeft de plant minder dorst, maar dit is wel afhankelijk van de temperatuur van het vertrek waarin hij staat. Als u hem in de warme huiskamer houdt zult u vaker water moeten geven dan in een onverwarmd vertrek. Laat hem ook in de winter niet helemaal uitdrogen, want dan zal hij blad laten vallen.
Na de bloei kunt u de plant eventueel flink terug snoeien. Dat zal in elk geval elke paar jaar moeten gebeuren, zodat de mimosa compact en mooi vertakt blijft en niet te groot qua formaat wordt voor in huis of terras.
Om de plant gezond en rijk bloeiend te houden kunt u hem het beste om het jaar verpotten met nieuwe aarde en in een iets grotere pot.


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox