Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

25 Mar 2024 in Tuinmedia

Door TuindingenGardeners' World 2024 aflevering 2

In de tweede aflevering van het seizoen 2024 van Gardeners' World worden kijkers getrakteerd op een verscheidenheid aan tuinactiviteiten en inspiraties.

Dahlia bollen van monty en het promoten van liguster

Monty is druk bezig met het klaarmaken van zijn dahlia bollen voor het planten nu de dagen langer worden. Daarnaast wordt hij getoond terwijl hij fuchsia's terugsnoeit en het gebruik van liguster promoot als alternatief voor buxustopiair, waarbij hij de veelzijdigheid en schoonheid ervan in de tuin benadrukt.

Sue kent's zoektocht naar inspiratie bij hidcote

Sue Kent maakt een uitstapje naar Hidcote in Gloucestershire, op zoek naar inspiratie voor haar nieuwe warme border thuis. Hidcote, bekend om zijn prachtige tuinen, biedt Sue waarschijnlijk tal van ideeën en inzichten om te verwerken in haar eigen tuinontwerp.

Gardeners' World 2024 - beplantingsplannen - voorbeelden - afleveringen - Gardeners' World 2024

Bezoek aan een overvloedige moestuin in whitby

De aflevering omvat een bezoek aan een moestuin in Whitby waar de no-dig methode wordt toegepast, resulterend in een gevarieerd assortiment ongebruikelijke groenten. Dit segment toont waarschijnlijk de voordelen van no-dig tuinieren en de verscheidenheid aan gewassen die met deze aanpak kunnen worden geteeld.

Groene oase van een tuinier aan de zuidkust

Ondanks de confrontatie met windstoten van 56 km/u, is een tuinier aan de zuidkust erin geslaagd zijn eigen groene oase te creëren. Dit segment benadrukt waarschijnlijk de veerkracht van zowel de tuinier als zijn planten, waarbij wordt aangetoond hoe zelfs uitdagende omstandigheden kunnen worden overwonnen om een bloeiende tuin te creëren.

Carol Klein's passie voor het gratis kweken van planten

Carol Klein deelt haar passie voor het gratis kweken van planten in haar tuin in Devon. Ze begint met het zaaien van zaden voor een gloednieuwe border, waarbij ze laat zien hoe eenvoudige technieken indrukwekkende resultaten kunnen opleveren zonder dat dit veel kost.

Al met al biedt deze aflevering een mix van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en inzichten in verschillende tuinmethoden en -benaderingen.
0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

Tuinmedia

Vogelhuisjes van een jonge puber voor het oudere paard!

Zwangere Ruiter heeft samen met de 14-jarige Storm een sponsoractie voor het goede doel!


Door Lotte

Tuinmedia

Stinzenplanten werken samen met mieren en schimmels

Zonder schimmels is er geen leven: Met inheemse begeleiders vormen stinzenplanten een ecologische eenheid die in Nederland alleen kan overleven dankzij de specifieke eigenschappen van het "stinzenplanten milieu":


Door Tuindingen

Tuinmedia

OPROEP: Respecteer de kraamkamer van moeder natuur

Het gevolg van verstoring is dat vogelsoorten die op de grond broeden worden verjaagd en hun kuikens niet overleven; jonge reekalfjes worden verstoten; hazen raken in de stress of dassen worden verstoord bij hun burcht


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox