Rustgevende tuininrichting

Door Maureen - 16-5-2020 in Tuin inspiratie
1 reacties

Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting
Rustgevende tuininrichting

Planten zijn niet alleen heel rustgevend om naar te kijken, ze kunnen je ook rustig máken. Deze planten helpen je de stilte in jezelf te vinden

Bamboe: Rustgevende bladeren in de wind sfeermaker bamboe planten

Het zachte geluid van de blaadjes in de wind en het mooie groen van bamboe zorgen voor rust en evenwicht in de tuin. Bamboe kan als solitair, als haag en als groen accent tussen bloeiers worden geplant.

 

Lavendel: Ontspanning border inrichting tuinieren

De parfum van lavendel en ontspanning gaan hand in hand. Wat gedroogde lavendel onder je hoofdkussen of naast je bed en je slaapt als een roos. Lavendel is ideaal als mini-haag langs een terras, maar ook mooi in een pot en goed te combineren met vaste planten.

 

Siergrassen: Siergrassen geven rust aan de tuin

Net als bamboe gaat er een rustgevend effect uit van siergrassen. Stilletjes wiegen de halmen (met zachte bloeiaren) gracieus bij elk briesje en maken daarbij een zacht, ritselend geluid. Ook het aaibaarheidsgehalte van siergrassen is een belangrijk pluspunt. Je kunt ze zowel in de volle grond als in potten zetten.

 

Ridderspoor: Rustige border planten geven ontspanning

Bloemen in pastelkleuren zijn echte sfeermakers. Hoge bloeiende riddersporen bijvoorbeeld zijn in zomermaanden echte eyecatchers. De schoonheid van de bloemen werkt verstillend. Geniet extra van de bloemen door een paar exemplaren van de steel te plukken en ze in een schaal met water te laten drijven.

 

Waterlelie: Waterplanten sfeermaker in elke ontspannen tuin

Een kabbelend waterelement of een vijver zorgt voor een ontspannen sfeer. Waterlelies zorgen daar voor een prettig Oosters accent. In een vijver gebruiken kikkers de waterlelie als rustplek. Samen met de wonderschone bloem een schouwspel waar je rustig van wordt. Een goed alternatief voor een vijver is een grote schaal of bak met een waterlelie.

 

Zonnehoed: Pastelkleuren zonnehoed beplantingsplan ingetogen sfeer

Niet alleen een zonnegroet in de tuin, maar ook een zonnehoed! De plant met de botanische naam Echinacaea is vooral bekend om het weerstandverhogend effect. De bloemen (op stevige stelen) zorgen voor continu bezoek van vlinders. Zelfs uitgebloeid is de zonnehoed nog sierlijk en decoratief. Geniet extra van de bloem door één exemplaar in een slanke vaas of fles te zetten.

 

Tijm: Geuren en kleuren in een rustgevende tuin ontstressen

Adem in, adem uit! De heerlijke geur komt vrij als je dit kruid aanraakt en ook als je er dicht langsloopt. En aan het begin van de zomer zit de plant vol met kleine bloemen. Tijm houdt van volle zon en kan prima in potten groeien. Ook kruiden als munt en rozemarijn zijn onweerstaanbaar.

 

Verbena: Weefplanten ritselen in de wind en lokken insecten

Verbena is een eenjarige zomerbloeier die tot ver in de nazomer bloeit. Het plantje zorgt voor een kleurig accent in potten en zal ook in de border de show stelen. Vlinders zijn dol op Verbena. Kies wel voor pastelkleurige soorten.

 

Clematis: Rust in het beplanting schema geeft je uitstraling

Een kale muur of kille schutting kan met bloeiende klimplanten als clematis een ware metamorfose ondergaan. Zo oogt de tuin een stuk natuurlijker en voel je je meer in balans. Is de clematis uitgebloeid dan zorgt het mooie blad voor een harmonieus groen accent.

 

Vlinderstruik: Sfeermaker in tuin voor insecten

Behalve mooie bloemen heeft de vlinderstruik een prettig zoet parfum. De sterkte varieert per soort. Voor vlinders zijn de bloemen onweerstaanbaar. Zet je stoel in de buurt van de struik en het rustgevende schouwspel van soms wel een aantal vlinders op één bloem verveelt nooit.

Ontspanning vinden in de tuin met rustige plantsoorten

Net als bij het inrichten van je woning, kan het gebruik van de juiste kleuren een groot verschil maken. Sommige kleuren hebben een positieve werking op je geest, terwijl andere kleuren een sombere uitstraling hebben. Het gebruik van veel verschillende kleuren kan natuurlijk fijn zijn, maar er zijn ook specifieke kleuren die een rustgevende werking hebben.

4 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.


Jan de B 7-6-2020
niet storen ik ben in de tuin

Mooi geschreven bedankt


De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions