Confetti van bladeren maken

17 Sep 2023 in Tuin inspiratie

Door Mellisa

Afbeelding bij Confetti van bladeren maken


Iets te vieren? 

Of je nu binnenkort gaat trouwen, je verjaardag viert, of een andere feestelijke gelegenheid hebt, overweeg dan om zelf confetti van bladeren te maken! Dit is een geweldig alternatief voor plastic confetti, want het is biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar.

Bladeren zijn een goed alternatief, en met een perforator van verschillende figuurtjes zoals hartjes, sterretjes en rondjes maak je er echt een feestje van.

Neem de bladeren van de eik of beuk, die zijn lekker stevig. Met de grote bladeren van de laurier maak je snel heel veel confettisnippers.


Zodra je uitgefeest bent, veeg je de ruimte schoon en kun je het zo teruggeven aan de natuur door het tussen je planten in de border te strooien. Dubbelop feest voor het bodemleven dat er weer voeding voor planten van maakt.


0
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


Er zijn nog geen reacties.
Tuin inspiratie

Rode bladplanten in de border

Bloemriet, ofwel Canna, is een indrukwekkende, niet-winterharde vaste plant met schitterend blad waarmee je je tuin een tropisch tintje geeft. Daarnaast trakteert deze plant je van juni tot oktober op witte, gele, oranje, roze, rode of zelfs meerkleurige bloemen.


Tuin inspiratie

Zoete zomer kleurtjes

Zoete zomer kleurtjes in de Vorst Hof. Ontdek een betoverende border vol kleur en diversiteit!


Tuin inspiratie

Oude brocante zinken vuilnisemmers

Ontdek de opvallende comeback van de nostalgische zinken vuilnisemmer, nu als trendy tuindecoratie. Herbeleef de charme van vervlogen tijden!


Door Roel

Tuin inspiratie

Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland

Frans Nienhuis uit Dieren tuiniert al 45 jaar en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Wat zijn vaste planten, welke eigenschappen hebben ze, hoe kun je ze vermeerderen en ga zo maar door.


Door Tuindingen

Tuin inspiratie

Hobbyist Willem Schilder laat ons kennismaken met zijn fraaie handgemaakte keramiek werken

Een aantal jaar geleden ben ik hobbymatig begonnen met het maken van keramiek stukken. Waaronder papaverbollen, paddenstoelen en schalen. Hieronder vertel ik hoe een dergelijk werk tot stand komt.


Door Tuindingen

Tuin inspiratie

Tuinontwerpen met vaste planten

Kleuren in de border voor een extra beleving


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox