Lavendula officinalis


Afbeelding bij Lavendula officinalis


Lavendel By far een van mijn favorieten planten

Lavendel is van oudsher de meest populaire geur in zowel de aromatherapie als in de parfumwereld. Vroeger werd de olie gewonnen uit in het wild groeiende lavendelplanten die rondom de Middellandse zee veel voorkwamen. Vandaag de dag is lavendel een plant die op grote schaal verbouwd en gecultiveerd wordt. 

Naast Frankrijk vind je ook grote  velden in Spanje, Italië, Marokko en voormalig Joegoslavië.  In sommige streken kun je zelfs speciale lavendelroutes rijden waar je van het ene geurige dorpje naar het andere reist. Aanrader! ♡

Het is niet voor niets dat lavendel zo populair is. 

Zij heeft 'zuiverende' eigenschappen die zowel op het psychologische als het medicinale vlak bekeken kunnen worden.  Vanuit de oudheid wordt lavendel al om haar medicinale aspecten gebruikt. Ze zuivert de lucht in de ziekenkamers en diende in de middeleeuwen als probaat kruid tegen de pest.  Ook werd lavendel verwerkt in dranken die de gezondheid zouden bevorderen.

Ook vandaag de dag is de lavendel nog altijd erg geliefd. 

Het kruid is rustgevend, opbeurend neutraliserend en verfrissend. Lavendel werkt erg goed bij de behandeling van brandwonden en is de enige essence die puur op de huid gebruikt kan worden. Het is dan ook de meest veelzijdige olie in de aromatherapie.

Haal het Frankrijk gevoel naar je woonkamer

♡ 3 druppels eo lavendel in je aroma diffuser en je waant je in Zuid Frankrijk
♡ verwerk eo lavendel in een slaap spray voor een heerlijke nachtrust 

Lavendel-olie-frankrijk

Ben jij ook zo dol op lavendel ?

Ik vind het leuk te lezen waar jij haar zoal voor gebruikt. Laat een reactie achter in de comments  of volg me via instagram  @thuis_natuurlijk

*side note : veel etherische oliën hebben contra indicaties. Zoek voor gebruik uit of ze geschikt zijn voor jouw persoonlijke situatie*


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Colijnsplaats
Tuin inspiratie

Colijnsplaats

In deze aflevering gaan we op pad met Herma in haar prachtige 4 seizoenen tuin. Een tuin met kleurige, lange vaste planten borders met veel siergrassen om de kleur wat te blussen. De meeste planten die Herma gebruikt hebben wat te bieden voor de bijen en vlinders zoals de bessenstruiken en zaaddragende planten voor de vogeltjes.


Afbeelding bij Confetti van bladeren maken
Tuin inspiratie

Confetti van bladeren maken

Ontdek hoe je met zelfgemaakte bladconfetti een duurzame draai kunt geven aan je speciale gelegenheden.


Door Mellisa

Afbeelding bij Rode bladplanten in de border
Tuin inspiratie

Rode bladplanten in de border

Bloemriet, ofwel Canna, is een indrukwekkende, niet-winterharde vaste plant met schitterend blad waarmee je je tuin een tropisch tintje geeft. Daarnaast trakteert deze plant je van juni tot oktober op witte, gele, oranje, roze, rode of zelfs meerkleurige bloemen.


Afbeelding bij Zoete zomer kleurtjes
Tuin inspiratie

Zoete zomer kleurtjes

Zoete zomer kleurtjes in de Vorst Hof. Ontdek een betoverende border vol kleur en diversiteit!


Afbeelding bij Oude brocante zinken vuilnisemmers
Tuin inspiratie

Oude brocante zinken vuilnisemmers

Ontdek de opvallende comeback van de nostalgische zinken vuilnisemmer, nu als trendy tuindecoratie. Herbeleef de charme van vervlogen tijden!


Door Roel

Afbeelding bij Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland
Tuin inspiratie

Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland

Frans Nienhuis uit Dieren tuiniert al 45 jaar en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Wat zijn vaste planten, welke eigenschappen hebben ze, hoe kun je ze vermeerderen en ga zo maar door.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox