De eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld


Door Tuindingen

Afbeelding bij De eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld


Bodembedekkende Hortensia soort

Hortensiaspecialist Alex Schoemaker uit Boskoop, bekend om zijn Living Creations-hortensia's, introduceert de Hydrangea paniculata Groundbreaker Blush, die vanaf 2025 beschikbaar zal zijn.

bodembedekkende-hortensia-laagblijvend

De Groundbreaker Blush pluimhortensia onderscheidt zich door zijn compacte en lage groei, met een maximale hoogte van slechts 30 cm. De eerste variëteit, Blush, bloeit in juli en verandert in de zomer van kleur, van wit naar lichtroze en uiteindelijk felroze. De bloemen blijven zichtbaar tot in september, wat zorgt voor een bloeiperiode van wel 100 dagen. Daarnaast is deze hortensia zeer onderhoudsarm en winterhard, bestand tegen temperaturen tot -30° C. Dankzij haar unieke eigenschappen is de bodembedekkende pluimhortensia geschikt als bodembedekking, borderplant en zelfs als kuipplant. In de komende vijf jaar zullen er meer kleuren worden toegevoegd om het assortiment uit te breiden.

Bloeikleuren van wit naar felroze

laagblijvende-hortensia-soorten-laaggroeiende

Kweker Alex Schoemaker is al vele jaren een echte hortensiaspecialist. In zijn bedrijf in Boskoop worden voortdurend nieuwe proefreeksen gekweekt om aan de klimatologische en marktgerelateerde veranderingen te voldoen. Na talloze testcycli worden alleen de sterkste hortensia's geproduceerd, met als veredelingsdoelen vitaliteit, kleurschakering en diversiteit.

Presentatie bodembedekkende pluimhortensia

Groundbreaker Blush wordt voor het eerst gepresenteerd op de Plantarium/Groen-Direkt van dit jaar in augustus. Vanaf 2025 zal ze verkrijgbaar zijn in tuincentra en bij gespecialiseerde handelaren, het hele jaar door in potmaat P14 en als bloeiende plant in de zomer in de potmaten P17, P19 en P23.

Voor meer informatie of om contact op te nemen met hortensia-kweker Alex Schoemaker kunt u gebruik maken van de volgende gegevens:

Living Creations BV
Biezen 90
2771 CN Boskoop
Nederland
Telefoon: 0031-(0)626194917
E-mail: groundbreaker@plantipp.eu


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden
Tuinmedia

Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden

Na 8 jaar ambitie van de tuinbranche Nederland toont onderzoek van PAN-NL in 2024 dat tuinplanten nog steeds giftige en verboden pesticiden bevatten. Lees meer over de impact op insecten en welke planten vermeden moeten worden.


Door Jan de B

Afbeelding bij Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen  verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox