The Biggest Little Farm (Aanrader)

03 Jan 2021 in Tuin inspiratie

Door Tuindingen

Afbeelding bij The Biggest Little Farm (Aanrader)


The Biggest little Farm

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur, die adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. 

Klik hier om de film online te bekijken.

Bekijk de trailer


“Een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen.”

Voor hen die na de film willen weten hoe het nu gaat; neem een kijkje op hun site of volg hen op bijvoorbeeld instagram twitter en facebook.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Hannah Avatar

Hannah 1 jaar geleden
Ik ben zelf een grote liefhebber van een tuin waar leven in zit.

Met leven bedoel ik echt alles : vogels, insecten, planten die op de onmogelijkste plaatsen spontaan groeien...

Ik heb jammer genoeg een vrij beperkte oppervlakte. Net groot genoeg om goed te onderhouden en toch te zorgen voor een eetbare tuin.

Niets leuker dan je tuin in te trekken en je ontbijt of middagmaal te verzamelen !

Maar moest ik tijd zat hebben, dan zou ik opteren voor een grote tuin met biodiversiteit. Met beestjes om te vertroetelen en een tuin die me volledig onafhankelijk maakt van de prijzenoorlog in de supermarkt.

Daarom vond ik deze documentairefilm zo mooi om te zien.


Tuin inspiratie

Confetti van bladeren maken

Ontdek hoe je met zelfgemaakte bladconfetti een duurzame draai kunt geven aan je speciale gelegenheden.


Door Mellisa

Tuin inspiratie

Rode bladplanten in de border

Bloemriet, ofwel Canna, is een indrukwekkende, niet-winterharde vaste plant met schitterend blad waarmee je je tuin een tropisch tintje geeft. Daarnaast trakteert deze plant je van juni tot oktober op witte, gele, oranje, roze, rode of zelfs meerkleurige bloemen.


Tuin inspiratie

Zoete zomer kleurtjes

Zoete zomer kleurtjes in de Vorst Hof. Ontdek een betoverende border vol kleur en diversiteit!


Tuin inspiratie

Oude brocante zinken vuilnisemmers

Ontdek de opvallende comeback van de nostalgische zinken vuilnisemmer, nu als trendy tuindecoratie. Herbeleef de charme van vervlogen tijden!


Door Roel

Tuin inspiratie

Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland

Frans Nienhuis uit Dieren tuiniert al 45 jaar en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Wat zijn vaste planten, welke eigenschappen hebben ze, hoe kun je ze vermeerderen en ga zo maar door.


Door Tuindingen

Tuin inspiratie

Hobbyist Willem Schilder laat ons kennismaken met zijn fraaie handgemaakte keramiek werken

Een aantal jaar geleden ben ik hobbymatig begonnen met het maken van keramiek stukken. Waaronder papaverbollen, paddenstoelen en schalen. Hieronder vertel ik hoe een dergelijk werk tot stand komt.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox