Humusrijke grond voor aanplant beplanting

29 Nov 2019 in Beplanting

Door Tuindingen

Afbeelding bij Humusrijke grond voor aanplant beplanting


Spit voordat je gaat planten flink wat plantaardig materiaal door de grond. Bijvoorbeeld: compost, dood blad, gras, groenteresten, onkruid of snoeiafval. 

Het maakt niet uit wat het is, als het maar plantaardig is. Hoe meer hoe beter! Zo breng je humus in de grond. Humus houdt meststoffen en vocht vast. Als de grond geen humus bevat, spoelt de mest die je erop strooit weg met het regenwater. grond zonder humus droogt bovendien heel snel uit. Houd er rekening mee dat je steeds humus moet blijven toevoegen aan de grond omdat de plantenresten uiteindelijk volledig vergaan.

Als je een seizoen de tijd hebt voordat je gaat planten, is het zaaien van een groenbemester een goed idee. Dat zijn planten die je zaait met als doel om in ze in te spitten als bodemverbetering.

Groenbemesters-bio-moestuinzaden

DCM Groenbemester Mix is een kant-en-klaar groenbemester mengsel voor het verbeteren van de bodemstructuur in je tuin. Dit mengsel bevat 6 verschillende groenbemesters (Phacelia, Alexandrijnse klaver, lupine, gele mosterd, Japanse haver en wikke) die niet alleen de bodem van je moestuin gaan verbeteren, maar ook onkruidgroei gaan voorkomen.

Groenbemesting zaaien

Deze organische groenbemester bevat zaad + bodemverbeterend middel (60% organische stikstof) waarin positieve bacteriën gemengd zitten om de kwaliteit van de bodem te optimaliseren. Met de DCM Groenbemester mix kan je een oppervlak van 10m² bezaaien (54,5g /m²).

Groenbemester leveren een grote bijdrage aan de biodiversiteit. 

Wist je dat: De bodem de maag van de plant is, hieruit worden immers alle mineralen en sporenelementen onttrokken die leiden tot een evenwichtige groei en bijzondere bloei.

Lees verder voedend voedsel het jaarrond 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Marie Mul Avatar

Marie Mul 3 jaar geleden
En kan ik die NU strooien of wachten tot het voorjaar?Dank voor het antwoord!

Marie


Marie Mul Avatar

Marie Mul 3 jaar geleden
Top Roel dit artikel. Heeeel nuttig. Gewoon doen dus en ik vind die DCMprodukten best heel goed!


Beplanting

Prachtige Deschampsia pollen - De schoonheid van onze tuin voor jou!

In onze weelderige tuin groeit een overvloed aan prachtige Deschampsia cesp. Goldtau, met gouden pluimen die het hele jaar door schitteren. Deze onderhoudsarme planten trekken diverse dieren aan. We verkopen 10 pollen voor slechts 40,-. Een kans om jouw tuin te verfraaien. Neem contact op en geef je tuin een natuurlijke make-over!


Beplanting

Hortensia soorten die lang bloeien

De hortensia 'Forever and Ever' is een langbloeiende hortensiasoort. De meeste hortensia planten geven bloemen op oud hout. De 'Forever and Ever' blijft echter bloemen geven van juni tot de eerste nachtvorst, zowel op oud als nieuw hout. Dus verkeerd snoeien is verleden tijd.


Door Tuindingen

Beplanting

Akelei een echte tuinnomade

De akelei is een geweldige vaste plant voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Het is alsof de natuur een klein feestje heeft georganiseerd in de vorm van deze kleurrijke plant. Met zijn charmante bloemen voegt de akelei een vleugje speelsheid toe aan elke tuin.


Door Tuindingen

Beplanting

Betoverende Bluebells: prachtige boshyacinten in het voorjaar

Ontdek de betoverende schoonheid van de Bluebell, ook wel bekend als de boshyacint. Deze bloem, met zijn klokvormige bloemen in intense blauwe tinten, creƫert een sprookjesachtige sfeer in bossen, weiden en tuinen. Leer meer over de Bluebell en zijn bloeitijd in het voorjaar.


Door Jan de B

Beplanting

Een beplantingsplan maken? Zo doe je dat in 5 stappen

Een beplantingsplan voor je nieuwe tuin maken? Of je tuin opfrissen met nieuwe planten? Met een goed beplantingsplan weet je zeker dat jouw project gaat slagen! Hier lees je in 5 stappen hoe je een beplantingsplan maakt


Beplanting

Forsythia

Verschillende soorten wanneer je goed kijkt.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox