Humusrijke grond voor aanplant beplanting

Door Tuindingen - 24-11-2019 in Beplanting
0 reacties

Humusrijke grond voor aanplant beplanting

Spit voordat je gaat planten flink wat plantaardig materiaal door de grond. Bijvoorbeeld: compost, dood blad, gras, groenteresten, onkruid of snoeiafval. 

Het maakt niet uit wat het is, als het maar plantaardig is. Hoe meer hoe beter! Zo breng je humus in de grond. Humus houdt meststoffen en vocht vast. Als de grond geen humus bevat, spoelt de mest die je erop strooit weg met het regenwater. grond zonder humus droogt bovendien heel snel uit. Houd er rekening mee dat je steeds humus moet blijven toevoegen aan de grond omdat de plantenresten uiteindelijk volledig vergaan.

Als je een seizoen de tijd hebt voordat je gaat planten, is het zaaien van een groenbemester een goed idee. Dat zijn planten die je zaait met als doel om in ze in te spitten als bodemverbetering.

Groenbemesters-bio-moestuinzaden

DCM Groenbemester Mix is een kant-en-klaar groenbemester mengsel voor het verbeteren van de bodemstructuur in je tuin. Dit mengsel bevat 6 verschillende groenbemesters (Phacelia, Alexandrijnse klaver, lupine, gele mosterd, Japanse haver en wikke) die niet alleen de bodem van je moestuin gaan verbeteren, maar ook onkruidgroei gaan voorkomen.

Groenbemesting zaaien

Deze organische groenbemester bevat zaad + bodemverbeterend middel (60% organische stikstof) waarin positieve bacteriën gemengd zitten om de kwaliteit van de bodem te optimaliseren. Met de DCM Groenbemester mix kan je een oppervlak van 10m² bezaaien (54,5g /m²).

Groenbemester leveren een grote bijdrage aan de biodiversiteit. 

Wist je dat: De bodem de maag van de plant is, hieruit worden immers alle mineralen en sporenelementen onttrokken die leiden tot een evenwichtige groei en bijzondere bloei.

Lees verder voedend voedsel het jaarrond 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions