Nieuw: Rood siergrassen soort.

02 Nov 2023 in Beplanting

Door Roel

Afbeelding bij Nieuw: Rood siergrassen soort.


Rood gekleurd siergras: Miscanthus sinensis "Lady in Red"

Dit natuurlijk wuivende siergras, gekweekt door Krzysztof Slowinski, brengt een vleugje elegantie en kleur in elke tuin.

Siergras-rood-soorten-laagvblijvend-miscanthus

De "Lady in Red" staat bekend om haar vroege en buitengewoon lange rode kleur, die de nazomer tot in november opfleurt. Met een bescheiden formaat van 1,6 meter hoog ontwikkelt deze variëteit zich tot een prachtige, koepelachtige vorm, dankzij haar rode bladeren en pluizige bloemen.

Siergras-rood-herfstverkleuring-sterk-roodgekleurd-soorten-rassen

Siergrassen zijn geweldig voor het toevoegen van textuur en hoogte aan de tuin. 

Gratis tuininspiratie voor een compleet beplantingsplan 👉 Inrichting tuin met vaste planten en siergrassen

Werk je liever met inheemse planten en grassen 👉 Waardevolle inheemse vaste planten

Siergrassen-natuurlijke-uitstraling-rood-bladeren-kleuren-soorten

Siergrassen zijn een populaire keuze voor borders en tuinen vanwege hun duurzaamheid en het feit dat ze na verloop van tijd groter worden en de ruimte goed kunnen vullen.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Beplanting

Wat zijn Epifyten | welke soorten en waar groeien ze.

Een epifyt is een plant die groeit bovenop een andere boom of plant. Dat kan op de schors, in de schors of bovenop een blad zijn. Wat de epifyt zo bijzonder maakt, is dat ze geen voedingsstoffen onttrekt aan de plant of boom waarmee ze samenleven. Het is geen parasiet; parasieten onttrekken hun voeding wel aan een plant of boom. Een epifyt zoekt alleen maar woonruimte, letterlijk een plekje om te ‘wortelen’.


Beplanting

Nieuw: Rood siergrassen soort.

Miscanthus sinensis "Lady in Red" Dit natuurlijk wuivende siergras, gekweekt door Krzysztof Slowinski, brengt een vleugje elegantie en kleur in elke tuin.


Door Roel

Beplanting

Prachtige Deschampsia pollen - De schoonheid van onze tuin voor jou!

In onze weelderige tuin groeit een overvloed aan prachtige Deschampsia cesp. Goldtau, met gouden pluimen die het hele jaar door schitteren. Deze onderhoudsarme planten trekken diverse dieren aan. We verkopen 10 pollen voor slechts 40,-. Een kans om jouw tuin te verfraaien. Neem contact op en geef je tuin een natuurlijke make-over!


Beplanting

Hortensia soorten die lang bloeien

De hortensia 'Forever and Ever' is een langbloeiende hortensiasoort. De meeste hortensia planten geven bloemen op oud hout. De 'Forever and Ever' blijft echter bloemen geven van juni tot de eerste nachtvorst, zowel op oud als nieuw hout. Dus verkeerd snoeien is verleden tijd.


Door Tuindingen

Beplanting

Akelei een echte tuinnomade

De akelei is een geweldige vaste plant voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Het is alsof de natuur een klein feestje heeft georganiseerd in de vorm van deze kleurrijke plant. Met zijn charmante bloemen voegt de akelei een vleugje speelsheid toe aan elke tuin.


Door Tuindingen

Beplanting

Betoverende Bluebells: prachtige boshyacinten in het voorjaar

Ontdek de betoverende schoonheid van de Bluebell, ook wel bekend als de boshyacint. Deze bloem, met zijn klokvormige bloemen in intense blauwe tinten, creëert een sprookjesachtige sfeer in bossen, weiden en tuinen. Leer meer over de Bluebell en zijn bloeitijd in het voorjaar.


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox