Aarereprijs - Veronica spicata

21 Jun 2020 in Vaste planten

Door Roel

Afbeelding bij Aarereprijs - Veronica spicata


Kenmerkende aarvormige bloeiende vaste plant, waarvan de stengels lichtbehaard zijn. 

Aarereprijs is een plant die veel warmte nodig heeft. Dit plantje komt met prachtige roze, rode, witte of paarse bloempluimen, die vele vlinders naar je tuin toe trekken en je al snel laat denken aan de gewone Vlinderstruik. In de zomermaanden juni en augustus komt Aarereprijs nog even om de hoek kijken. Dit laagblijvende, bijzondere plantje wordt slechts 50 centimeter hoog. Aarereprijs is bovendien zeer winterhard.

Aarereprijs Veronica spicita

Standplaats van Aarereprijs

Aarereprijs wenst een warme, beschutte standplaats op een voedselrijke grondsoort. Zorg ervoor dat Aarereprijs genoeg zonuren krijgt en plaats deze vaste plant dan ook in de volle zon. Let met een standplaats in de zon wel op mogelijke uitdroging.

Verzorging en toepassing van Aarereprijs

Aarereprijs moet absoluut op een warme plek staan. In de border is een goede optie, want Aarereprijs vormt vele mooie combinaties met verschillende soorten andere planten. Geef Aarereprijs dan wel voldoende ruimte. De aren zijn opstaand, schitterend voor op de vaas. Uitgebloeide bloemen verwijderen zodat de plant weer vele nieuwe kan maken. 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Leoni Avatar

Leoni 3 jaar geleden
Heb dit jaar een grote groep aangeplant in 1 woord geweldig. Samen met de vele bijen,hommels, vlinders genieten we er dagelijks van


Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin | De voordelen

Een levende tuin draagt bij aan de natuurlijke bestrijding van allerlei soorten plagen. Lieveheersbeestjes gaan de strijd aan met luizen, egels verminderen de slakkenpopulatie, merels pikken de emelten uit het gazon en meesjes begeven zich al in een vroeg stadium naar de toppen van de eikenboom om daar in het vroege voorjaar de eikenprocessierupsen te verorberen. Een tuin vol leven is in balans en heeft nog maar weinig externe sturing nodig.


Door Tuindingen

Vaste planten

Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Stef. In de Noordoostpolder ligt 1 van de jongste bossen van ons land, het Kuinderbos. Het bos is nog maar 70 jaar jong maar juist hier groeien planten uit de tijd van de Dinosauriërs. Hier ligt een paradijs voor Varens!


Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin

Heemplanten, die al eeuwenlang geworteld zijn in ons Nederlandse tuin- en landschap, spelen een cruciale rol in het behouden van de biodiversiteit. Onze passie voor inheemse tuinplanten is niet alleen ecologisch verantwoord, maar leidt ook tot een prachtige tuin die de rijke diversiteit van Nederlandse wilde planten weerspiegelt. Deze planten voegen een uniek karakter toe aan elke buitenruimte.


Door Roel

Vaste planten

Zonnehoed soorten zijn allen insect vriendelijk

Deze plant trekt bijen, hommels en vlinders aan met zijn honingachtige geur, waardoor het een waardevolle plant is voor de biodiversiteit. De zonnehoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, geel, wit en groen, waardoor er diverse mogelijkheden zijn om je tuin te verfraaien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die gedijt in zonnige of westelijk gelegen gebieden met goed doorlatende grond.


Door Roel

Vaste planten

⭐️Creëer een levendige tuin met Nepeta faassenii 'Walker's Low

Ontdek de betoverende Nepeta faassenii 'Walker's Low', een langbloeiende vaste plant en insectenmagneet voor de zonnige border.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox