Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland


Door Roel

Afbeelding bij Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland


Ze zijn er nog Tuincentra met heel veel soorten planten en bomen

Vandaag bezocht ik een tuincentrum in Friesland of liever gezegd groencentrum en ik was verbaasd over het enorme aanbod. 46000 vierkante meter groeninspiratie (voor jouw beeldvorming: dat zijn bijna 7 voetbalvelden tuinplezier)  in de meest uiteenlopende soorten; de kassen zijn gevuld met een overload aan vaste planten, bloeiende heesters,  tot prachtige olijfbomen in de meeste unieke soorten, inheemse planten, kruidenplanten en nieuw stekgoed voor de volgende seizoenen.  En dan die heerlijke geur van vers opgepotte planten.

Als ik naar een tuincentrum ga dan is mijn verwachting dat ik planten en bomen te zien krijg en niet het idee heb dat ik een soort van warenhuis binnenstap met allerlei prullaria

    ''ik ben weer helemaal bijgespijkerd wat de definitie van het woord "Tuincentrum" inhoudelijk betekent ''

tuincentrum-friesland-heerenveen-leeuwarden-friesland-greensales

Wat maakt dit tuincentrum in Friesland zo uniek?

De beleving, het uitgebreide assortiment aan planten. Hier vind je plantensoorten die je niet of nauwelijks ziet bij de grote ketens. Bovendien zijn de planten op een overzichtelijke manier gerangschikt, en biedt het tuincentrum ook meerdere varianten van plantenrassen. Dit zorgt voor een bijzondere en gevarieerde selectie waaruit je kunt kiezen. 

Het tuincentrum wordt druk bezocht door tuinliefhebbers en hoveniers uit de regio. De tuinliefhebber kan hier rustig tussen het aanbod rondneuzen. Per plant wordt een duidelijke plantomschrijving en advies gegeven op de bordjes bij de plantvakken.

De hoveniersbedrijven uit de regio weten het aanbod ook te vinden en rijden af en aan om hun bestellingen te komen afhalen.

tuincentrum-voor-tuinliefhebber-particulier-hovenier-groeninspiratie-tuinarchitecten

Overzicht-planten-kwekers-tuincentrum-friesland

Planten, bomen en heesters vanuit de eigen kwekerij

De specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in pot gekweekt, evenals een ruim assortiment laanbomen. Het voordeel van potplanten is dat je ze het hele seizoen mag aanplanten.
Bezoek je het tuincentrum in Friesland, dan is het de moeite waard om even van de kwekerij te genieten. Let wel op: deze voorraad planten is nog niet klaar om verkocht te worden.

Kwekerij-greensales-in-friesland-balk-grootste-aanbod-planten-en-bomen-voor-tuinliefhebbers-hoveniersbedrijven-inkoop-verkoop-beplantingsplan

tuincentrum-kweker-friesland-voor-bomen-hagen-laanbomen-

Overzicht-kwekerij-tuincentra-friesland

Kortom, dit tuincentrum is de moeite waard om eens te bezoeken.

Adres gegevens tuincentrum en kwekerij

GreenSales Balk

Tsjerkepaed 2
8571 RS Harich
Tel 0514-745035
E-mail info@greensalesbalk.nl

Openingstijden: 
Ma t/m vrij: 8.00 -17.00 uur 
Zaterdag: 08.30-16.00 uur

Heb jij nu ook zo'n pareltje ontdekt? Laat het me weten in een reactie hieronder.

1
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
GreenSales Balk Avatar

GreenSales Balk 1 jaar geleden
Bedankt voor je review!


Afbeelding bij Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden
Tuinmedia

Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden

Na 8 jaar ambitie van de tuinbranche Nederland toont onderzoek van PAN-NL in 2024 dat tuinplanten nog steeds giftige en verboden pesticiden bevatten. Lees meer over de impact op insecten en welke planten vermeden moeten worden.


Door Jan de B

Afbeelding bij Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen  verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox