Dakpan begroeid met sedumplantjes

07 May 2023 in Diverse Tuinmanieren

Door Liss

Afbeelding bij Dakpan begroeid met sedumplantjes


Wist je dat er tegenwoordig dakpannen met sedumplantjes te verkrijgen zijn. 

Deze dakpannen zien er niet alleen schitterend uit, maar ze verbeteren ook de luchtkwaliteit, houden regenwater vast en zorgen voor natuurlijke isolatie! Deze groene dakpannen worden overwoekerd met sedumplanten, en ze installeren, passen en wegen hetzelfde als gewone dakpannen. 

Groendak, dakpannen, sedumpannen,

Het extra groen op het dak helpt de biodiversiteit te vergroten om bijen en andere bestuivers tevreden te houden. De tegels verminderen ook lawaai van buitenaf, geven verkoeling aan gebouwen tijdens warmere zomerdagen en verlengen de levensduur van het dak door het te beschermen tegen zon, regen en windschade. 

Groendak, sedummatten, groendak, dakpannen, begroeid

Laten we samen zorgen dat meer huizen groen worden! 🌱


Voor platte daken nu ook de sedumtegel.  

Bekijk hem hier

Sedumdaken0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Minke Postma Avatar

Minke Postma 1 jaar geleden
Binnenkort maak ik in Wolvega een expositie over biodiversiteit. Is het mogelijk dat ik daarvoor een dakpan en/of tegel met sedumplantjes krijg om, met bijbehorende informatie, tentoon te stellen ? Alvast bedankt voor uw reactie,


Diverse Tuinmanieren

Weersvoorspelling in een glas: Ontdek de magie van het donderglas

Ontdek de fascinerende werking van het weersvoorspellende donderglas, een vroeg barometerinstrument dat al sinds de 17e eeuw wordt gebruikt. Leer hoe het waterpeil in het tuitje de luchtdrukveranderingen voorspelt en ontdek de historische achtergrond van het donderglas. Laat je verwonderen door dit klassieke instrument dat stormen kan aankondigen.


Door Tuindingen

Diverse Tuinmanieren

Tuinieren à la Karin Bloemen

Stap in de kleurrijke wereld van Karin Bloemen en ontdek een tuinervaring als nooit tevoren! "Tuinieren à la Karin Bloemen" is het ultieme boek voor iedereen met "licht groene vingers" - vol inspiratie en handige lifehacks en natuurlijk een vleugje glamour!


Door Tuindingen

Diverse Tuinmanieren

Dakpan begroeid met sedumplantjes

Dakpannen bedekt met sedumplantjes zijn een innovatieve manier om daken groener en milieuvriendelijker te maken. Naast hun esthetische waarde bieden deze dakpannen voordelen zoals verbetering van de luchtkwaliteit, vasthouden van regenwater en natuurlijke isolatie.


Door Liss

Diverse Tuinmanieren

Houtkachel laten branden op bladafval.

Ter vergelijking de energiewaarde van houtpellets is 17 mj/kg en bladpellets 16 mj/kg. Dat scheelt ± 1.000.000 aan bomen die niet gekapt hoeven te worden.


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox