Inspirerende film over het bouwen van je eigen eco-systeem

24 May 2020 in Diverse Tuinmanieren

Door Tuindingen

Afbeelding bij Inspirerende film over het bouwen van je eigen eco-systeem


The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Film over het creëren van je eigen eco-systeem

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

bekijk de trailer:


 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Diverse Tuinmanieren

Weersvoorspelling in een glas: Ontdek de magie van het donderglas

Ontdek de fascinerende werking van het weersvoorspellende donderglas, een vroeg barometerinstrument dat al sinds de 17e eeuw wordt gebruikt. Leer hoe het waterpeil in het tuitje de luchtdrukveranderingen voorspelt en ontdek de historische achtergrond van het donderglas. Laat je verwonderen door dit klassieke instrument dat stormen kan aankondigen.


Door Tuindingen

Diverse Tuinmanieren

Tuinieren à la Karin Bloemen

Stap in de kleurrijke wereld van Karin Bloemen en ontdek een tuinervaring als nooit tevoren! "Tuinieren à la Karin Bloemen" is het ultieme boek voor iedereen met "licht groene vingers" - vol inspiratie en handige lifehacks en natuurlijk een vleugje glamour!


Door Tuindingen

Diverse Tuinmanieren

Dakpan begroeid met sedumplantjes

Dakpannen bedekt met sedumplantjes zijn een innovatieve manier om daken groener en milieuvriendelijker te maken. Naast hun esthetische waarde bieden deze dakpannen voordelen zoals verbetering van de luchtkwaliteit, vasthouden van regenwater en natuurlijke isolatie.


Door Liss

Diverse Tuinmanieren

Houtkachel laten branden op bladafval.

Ter vergelijking de energiewaarde van houtpellets is 17 mj/kg en bladpellets 16 mj/kg. Dat scheelt ± 1.000.000 aan bomen die niet gekapt hoeven te worden.


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox