Stokzaag Hayauchi 4900 3 delige telescoopzaag

21 Jan 2019 in Gereedschap

Door Roel

Afbeelding bij Stokzaag Hayauchi 4900 3 delige telescoopzaag


De Hayauchi 490 is een 3-delige telescoopzaag met een uitgeschoven lengte van 4,9 meter.

De stok bestaat uit ovaal gevormd aluminium wat zorgt voor een absolute stijfheid van de stok. De Hayauchi telescopische stokzaag is geschikt voor al het hoogsnoeiwerk.
De tanden van deze Japanse trekzaag zijn geslepen volgens het 4-Retsume principe, daarmee nemen ze veel hout af en presteren ze snel. De tanden zijn na te vijlen.

- ingeschoven lengte incl. blad 2370 mm 
- uitgeschoven lengte incl. blad 4900 mm 
- Vertanding 6.5 /30 mm met stootmes en sikkel 
- Met holster voor het zaagblad. 

 

Silky

De Silky zaag is ontworpen om te zagen met de trekkende beweging, zo kan het zaagblad ook niet buigen. Mocht uw zaag toch klemmen, nooit hard duwen of forceren, hierdoor kan het zaagblad beschadigen of breken. Altijd het klemgewicht wegnemen om de zaag te bevrijden.

De Silky zaag geeft een fijne zaagsnede en vraagt weinig zaagkracht. De zaag niet belasten; laat de zaag het werk doen. U zult minder snel vermoeid raken en het komt de levensduur van de zaag ten goede. U kunt de houtafname van de zaag enigszins sturen door de plaats waar u de handgreep vasthoudt. Houdt u de greep dicht bij het blad vast, dan zal er relatief weinig druk op het blad komen en zal de zaag het minste hout afnemen waardoor u zeer behoedzaam en fijn kunt zagen. Als u de greep op het einde vasthoudt zal er de meeste druk op het blad komen waardoor de zaagwerking maximaal kan zijn.

Silky zagen
Um Kogyo Inc - Japan
Sinds 1919 is Um Kogyo Inc in Japan gespecialiseerd in het produceren van handzagen. Door de jarenlange ervaring hebben zij een wereldwijde reputatie van beste handzagen voor zowel de snoei- als de houtbewerkingsector opgebouwd. Steeds wordt met uiterste zorg de hoogste kwaliteit zagen geproduceerd en nieuw ontwikkeld naar de behoeftes van de consument. Vandaag de dag heeft Silky al meer dan 100 zagen in zijn programma. 
Silky maakt zagen met verschillende vertandingen voor verschillende doeleinden:

grove vertanding voor nat en zacht hout 
fijne vertanding voor droog en hard hout

Een Silky zaag is niet zomaar een zaag


Silky zagen zijn er voor uiteenlopende toepassingen. Zo zal de boomklimmer, meubelmaker, dakwerker, hovenier, timmerman, installateur, parqetteur, sloper of particulier altijd de juiste zaag kunnen uitzoeken. Bovendien onderkent elke gebruiker de uiterst fijne zaagsnede en het vlotte werk met deze Japanse trekzagen. Werken met een Silky zaag is minder arbeidsintensief, waardoor een hoger rendement wordt gehaald. Er is weinig kracht nodig om door het hout te komen. De tanden blijven langer scherp, en door de lage trillingen die het zagen veroorzaakt voelt het werken met Silky veel prettiger dan met andere zagen. Silky snoeizagen beschadigen 50% minder houtcellen, met als gevolg een vlugger snoeiherstel en minder kans op schimmelvorming.

Silky gebruikers waarderen als geen ander

  •  de efficiëntie van de vlijmscherpe zaagbladen (inductief gehard en viervoudig geslepen).
  •  de ergonomische handgrepen uit volrubber.
  •  de unieke vormgeving en de onnavolgbare zaagsnede.

Zeer uitgebreid programma
Silky biedt een compleet programma zagen aan, voor snoeiwerk en houtbewerking, van vouwzagen tot holsterzagen, van gebogen tot rechte zaagbladen met telkens een ruime keuze in vertanding. Telescopische zagen zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,40 m tot wel 7,70 m.

Er zijn zelfs specifieke zagen die onder bepaalde omstandigheden inzetbaarzijn, zoals voor het zagen van boomwortels of het zagen van deurdorpels.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Gereedschap

Stokzaag Hayauchi 4900 3 delige telescoopzaag

Geschikt voor het snel afzagen van grote takken op 5 meter hoogte.


Door Roel

Gereedschap

Musthave tuingereedschap

Musthave tuingereedschap voor jouw unieke tuin


Door Kim

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox