Clematisklemmen om clematis klimplanten te helpen klimmen

Door Tuindingen - 11-1-2019 in Gereedschap
0 reacties

Clematisklemmen om clematis klimplanten te helpen klimmen
Clematisklemmen om clematis klimplanten te helpen klimmen

 

Clematis draait zijn bladstelen rond alles wat op zijn weg komt. 

Als je een clematis tegen een muur wilt laten groeien, dan moet je de clematis hulp bieden bij deze klim naar de top. Lathyrus heeft hechtranken blauwe regen is windend en  klimop heeft hechtwortels aan de stengels maar de clematissen draaien rond alles wat op zijn weg komt. 

Een pas geplante clematis kan wat begeleiding  gebruiken en de route uitstippelen, zonder begeleiding  grijpen clematisscheuten zich aan elkaar vast en vormen verwarde bundels die ook nog eens zwaar gaan afhangen. 

Maar belangrijker nog om tot een opwindende hoogte te komen is de verzorging, clematissen zijn net als rozen: plant ze goed en geef ze ieder jaar royaal voeding. 
Tijdens het groeiseizoen extra verwennen met een injectie van vloeibare tomaten of aardbeienmest omdat het kaligehalte hoog is of vloeibare zeewiervoeding. 

Er zijn zeker 300 soorten clematis planten, door een clematis zo in te zetten in de tuin kun je met deze exclusieve bloeiende klimplant een bijzonder effect meegeven. 
ze kunnen langs een of schutting omhoog worden geleid, door de grote diversiteit aan clematissoorten is er ook voor elke tuin een geschikte clematis te verkrijgen. 
selecteer daarom altijd op groeiwijze, kleur, en verzorg ze alsof het uw eigen kinderen zijn. En Er zijn niet veel tuinplanten die mooie bloemen produceren, en fraaie zaden hebben.

 

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions