Musthave tuingereedschap

28 Sep 2018 in Gereedschap

Door Kim

Afbeelding bij Musthave tuingereedschap


Op deze website is veel informatie te vinden over tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Maar waar begin je als je net om de hoek komt kijken? Nou, het begint allemaal met het juiste gereedschap. Dat maakt het tuinieren zelf een stuk gemakkelijker.

Grasmaaier

Dit is natuurlijk alleen van belang bij het bezit van een gazon. Het formaat hangt af van het formaat van het grasveld. Hierbij heb je keuze tussen een handmaaier en een elektrische grasmaaier. Bij de laatste is het handig er eentje met een accu te nemen, omdat je dan geen last hebt van een snoer. Er zijn ook grasmachines op benzine, maar die vergen meer onderhoud.

Bezem & hark

Het is handig om een bezem aan te schaffen en dan het liefst eentje met harde haren, zodat het terras en de paden goed schoon gehouden kunnen worden. Uit dezelfde hoek komt de bladhark. Essentieel om het blad bij elkaar te harken en verstikking van het gras tegen te gaan. Een hark met harde pootjes kan ook nog eens worden gebruikt bij het planten van zaadjes. Je maakt dan hiermee de kleine geulen.

Tip: met een schoffel kun je de grond losmaken, waardoor onkruid zich minder gemakkelijk kan vestigen. Ook kun je er bestaand onkruid mee verwijderen.

Gieter

En dan nu het belangrijkste stuk gereedschap voor in de tuin. Zonder de gieter verpieteren alle planten namelijk erg snel. Zes tot tien liter is hierbij voor veel mensen een goed formaat, omdat er veel in kan maar nog steeds goed te hanteren is. Nog handiger is om meerdere formaten in huis te halen.

Tip: als je een buitenkraan hebt, kun je ook een sproeier gebruiken met tuinslang.

Schop

Ook wel spade genoemd: de schop. Zorg dat het goed in de hand ligt, want je zult het vaak gebruiken bij het planten van nieuwe aanwinsten. Daarnaast is het goed om op het formaat te letten. Bij stevige grond is het bijvoorbeeld aan te raden een kleine te nemen, zodat het minder zwaar is. Voor de kleinere planten heb je een plantenschepje nodig. Ook voor bloembollen!

Snoeischaar

Ook hierbij, net als bij de schop, is het belangrijk dat het goed in hand ligt en dat de snoeischaar niet te zwaar is. Het knippen moet weinig moeite kosten. Belangrijk is ook dat het scherp is, anders krijg je rafelige randen wat schimmel tot gevolg kan hebben. Gebruik de snoeischaar voor fijnere takken en voor bloemen. Voor grotere takken heb je een takkenschaar nodig.

Tip: gebruik een heggenschaar om grotere oppervlakten te snoeien en netjes te houden.

Werkkleding

Wat ook echt onder het kopje gereedschap valt, is de werkkleding. Vaak vergeten, maar essentieel. Denk hierbij aan tuinhandschoenen. Dit beschermt je handen tegen doorns en takken, maar ook tegen giftige planten. Kijk bijvoorbeeld naar Engelbert-Strauss werkhandschoenen , in alle kleuren beschikbaar. Hiernaast is het belangrijk goede schoenen te dragen en stevige kleding. Eventueel een beschermende bril.

Tip: ook het kniematje wordt vaak vergeten. Dit schuimrubberen matje ontlast de knieën bij het tuinieren.


0
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


Er zijn nog geen reacties.
Gereedschap

Stokzaag Hayauchi 4900 3 delige telescoopzaag

Geschikt voor het snel afzagen van grote takken op 5 meter hoogte.


Door Roel

Gereedschap

Musthave tuingereedschap

Musthave tuingereedschap voor jouw unieke tuin


Door Kim

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox