Hoe onderhoud je het gazon in de zomer?

Door Kevin Wachtmeester - 21-5-2019 in Gazon
1 reacties

Hoe onderhoud je het gazon in de zomer?

Zo onderhoud je je gazon in de zomer

 

''In de zomer is er regen en veel zonneschijn, moet ik er voor de rest nog wel wat aan doen?''

Dit is een vraag die ik veel voorbij zie komen. Het antwoord is; Ja! In de zomer is het (ook) belangrijk om liefde te geven aan het grasveld. Als je dit niet doet, kan het zijn dat je problemen krijgt in het tweede gedeelte van het seizoen door tekort aan voedingselementen.

 

Waarom is maaien zo belangrijk voor het gras?

In de zomer groeit het gras hard. Er komt veel zonlicht bij te pas en in de zomer heb je zo nu en dan fixe buien waardoor het gazon super goed kan groeien. Doordat het gras zo hard groeit krijgt het ook steeds minder ''lucht''. Door het te maaien krijgen alle sprietjes weer de mogelijkheid om vrij te groeien. Maai dus regelmatig het gras. (1 á 2 keer in de week).

 

Mijn gazon bemesten in de zomer? Waarom zou ik dit doen?

Ook bemesting in de zomer is goed voor het gras. In de zomer wordt er veel gebruik gemaakt van het grasveld. Je loopt er vaker doorheen en/of je kinderen rollen lekker in het gras. Elke keer beschadigen er kleine stukjes. Daarom is bemesting nooit slecht voor het gazon. Alles kan dan weer herstellen en zo houdt je je gazon mooi vol.

 

Besproeien? Maar het gras krijgt toch al genoeg vocht door de buien?

Ja dat klopt. Maar zorg dat het gras altijd genoeg water krijgt. Sommige zomers zijn wat minder nat. Het is verstandig om op droge dagen zo vroeg of zo laat mogelijk te sproeien. Als het warm is overdag en je begint dan met besproeien, dan werken de druppels als een vergrootglas en zal het erin branden (dit is niet meer te herstellen). Dus sproei het gras als de zon er nog niet (of niet meer) volop staat.

 

Onkruid in het grasveld

Uiteraard is het altijd belangrijk om het onkruid tegen te gaan. De beste manier om onkruid te bestrijden is door het te verwijderen zodra ja het ziet. Er zijn middeltjes op de markt maar probeer het zoveel mogelijk met de blote hand te doen. Dit is het aller best voor het gazon!

 

 

Heb jij meer tips en tricks? Laat het weten in de reacties...  Al doende leert men :D

Groetjes Kevin

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.


Kevin Wachtmeester 22-5-2019
ligt voor pampus in het gras
Els67 schreef op: 22-5-2019 08:59:30

Handige tips Kevin!

Ik heb wel een probleempje.. in de zomerperiode heb ik vaak dat het gras een beetje rood kleurt. Heb jij toevallig enig idee wat dit is?

gr Els

Hey Els,

Ik ken dit.. Dit heb ik ook een paar keer gehad. Mij is toen verteld dat het Rooddraadschimmel is. Dit komt door broeierige periodes. Zon afgewisseld met veel regen kan de wortels beschadigen van het gras en dan wordt het kwetsbaar voor deze schimmel.

Je kunt dit voorkomen door het gras genoeg zuurstof te geven. Dus veel maaien en af en toe gaten in het gazon prikken zodat het gras makkelijker zuurstof opneemt. Daarnaast is een beetje bemesting erg goed voor het herstel.

 

Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb.

Kevin


De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions