Gazon betreden met vorst doe het niet

Door Tuindingen - 10-1-2021 in Gazon
0 reacties

Gazon betreden met vorst doe het niet
Gazon betreden met vorst doe het niet

Het is heerlijk om in krakend verse sneeuw te lopen én het is minstens zo fijn om over knisperend gras te lopen. Dat geluid alleen al! Maar dat laatste is dus eigenlijk niet zo’n heel goed idee… 

Winterschade gazon beperken

Om het gazon goed de winter door te laten komen, is het beter om er niet overheen te lopen als het bevroren is of als er sneeuw op ligt. De voetstappen op de bevroren ondergrond zullen in de lente vervelende gele vlekken vormen in het gazon. Bij sneeuw kan de druk van voetstappen het gras verbranden. Betreed het gazon dus minimaal als er nog vorst of sneeuw aanwezig is. Wacht enkele uren totdat de zon zijn werk heeft gedaan. 

Vorst op het gazon niet op lopen

Verzorgen van het gazon in de winter?

Bij temperaturen boven de 6 graden blijft het grasplantje in het gazon groeien. Wel trager dan tijdens de rest van het jaar. Indien het gras echt te lang staat mag je het maaien in een week dat er geen nachtvorst wordt voorspeld, voer deze klus uit enkel op een droge dag. Maai het gras dan ook in een hogere stand dan tijdens de rest van het jaar zodat mos niet de overhand kan krijgen tijdens de koudere maanden, want mos blijft wel doorgroeien. Hark alle bladeren van het gazon of mulch het gelijk tot kleine snippers met de maaibeurt zodat het gras licht vangt en groen blijft. Sneeuw mag wel blijven liggen.

  • In de winter is het de ideale periode om kalk te strooien in zowel de border als op het gazon. Maar waarom is kalk strooien zo belangrijk? 

(Lees verder ...) 

  • UITLEG; NPK formule meststoffen. Hoe wat en welke gebruiken voor de tuin?

(Lees verder....) 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions