Gazon betreden met vorst doe het niet

10 Jan 2021 in Gazon

Door Tuindingen



Het is heerlijk om in krakend verse sneeuw te lopen én het is minstens zo fijn om over knisperend gras te lopen. Dat geluid alleen al! Maar dat laatste is dus eigenlijk niet zo’n heel goed idee… 

Winterschade gazon beperken

Om het gazon goed de winter door te laten komen, is het beter om er niet overheen te lopen als het bevroren is of als er sneeuw op ligt. De voetstappen op de bevroren ondergrond zullen in de lente vervelende gele vlekken vormen in het gazon. Bij sneeuw kan de druk van voetstappen het gras verbranden. Betreed het gazon dus minimaal als er nog vorst of sneeuw aanwezig is. Wacht enkele uren totdat de zon zijn werk heeft gedaan. 

Vorst op het gazon niet op lopen

Verzorgen van het gazon in de winter?

Bij temperaturen boven de 6 graden blijft het grasplantje in het gazon groeien. Wel trager dan tijdens de rest van het jaar. Indien het gras echt te lang staat mag je het maaien in een week dat er geen nachtvorst wordt voorspeld, voer deze klus uit enkel op een droge dag. Maai het gras dan ook in een hogere stand dan tijdens de rest van het jaar zodat mos niet de overhand kan krijgen tijdens de koudere maanden, want mos blijft wel doorgroeien. Hark alle bladeren van het gazon of mulch het gelijk tot kleine snippers met de maaibeurt zodat het gras licht vangt en groen blijft. Sneeuw mag wel blijven liggen.

  • In de winter is het de ideale periode om kalk te strooien in zowel de border als op het gazon. Maar waarom is kalk strooien zo belangrijk? 

(Lees verder ...) 

  • UITLEG; NPK formule meststoffen. Hoe wat en welke gebruiken voor de tuin?

(Lees verder....) 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Gazon

Gazononderhoud bij robotmaaien

Houd je gazon groen en gezond met een robotmaaier! Bemest regelmatig met DCM ROBOT-MIX, verminder vilt en mos. Verticuteer indien nodig voor een dichte grasmat. Het recept voor sterk, groen en gemakkelijk onderhoud.


Gazon

Waarom zou je het gazon beluchten?

Het gazon beluchten wordt vaak nog heel weinig gedaan. Zonde eigenlijk want het beluchten van een gazon heeft enorm veel voordelen!


Gazon

Geen graszoden levering WK Qatar

Hendriks Graszoden schrikt van barre arbeidsomstandigheden


Door Tuindingen

Gazon

Hoe krijg je meer madeliefjes in je gazon?

Biodiversiteit verhogen met een kruidenrijk gazon


Door Leoni

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox