Een duurzame droomtuin creëren

28 Aug 2018 in Dieren

Door Kim



Met deze tips creëer je die droomtuin op een duurzame manier. Zo kun je niet alleen lekker buiten zitten, maar ook nog eens geld besparen.

Verlichting

Vervang alle tuinlampen door LED lampen . Deze lampen zijn een tikkie duurder in aankoop maar gaan dan ook zo’n 30 jaar mee. Daarbij zijn LED lampen enorm energiezuinig. Alle energie gaat direct naar de verlichting, en niet naar het verwarmen van de lamp. Een LED lamp is gemiddeld zo’n 75% zuiniger dan de ouderwetse gloeilamp. Dit kan je al snel tientallen euro’s op de energierekening besparen en is daarbij ook nog eens beter voor het milieu. De LED lamp mag dan ook gewoon in de prullenbak!

Energie

Als je de mogelijkheid hebt is het natuurlijk ideaal om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen. Zo zijn solar lampen in alle soorten en maten beschikbaar en kosten weinig energie. Voor alles wat wel energie gebruikt kun je het beste groene stroom gebruiken. Je kan online gemakkelijk en snel energie vergelijken en hierdoor binnen een paar minuten de beste aanbieder van groene stroom vinden.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen in een tuin is niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook voor de duurzaamheid. Gebruik duurzame grondstoffen en materialen zoals Bamboe. Sommige materialen zijn duurzaam als ruwe grondstof terwijl anderen weer aangeleverd worden in een duurzaam eindproduct.

Werk met de natuur

Pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen zijn helemaal nergens voor nodig. Een gezonde bodem is de basis voor een duurzame en gezonde tuin. Afval wordt daar direct omgezet tot voedingsstoffen en de schimmels in de grond maken planten weer weerbaar tegen ziektes en plagen. Heb je toch last van een plaag? Zet dan de natuurlijke vijand in. Zo zijn vogels, vliegen en spinnen bijvoorbeeld van harte welkom bij een teveel aan slakken.

Help de natuur een handje

Om een goed ecosysteem in je tuin te creëren help je de natuur een handje. Geef kleine dieren en insecten voldoende mogelijkheid om een veilig plekje voor zichzelf te vinden en voer in de koude maanden eventueel wat bij. Zo is het ecosysteem mooi in balans en kunnen bestrijdingsmiddelen buiten de deur blijven.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Dieren

Diersporen in de tuin herkennen

Weet jij van welk dier deze uitwerpselen zijn.


Door Tuindingen

Dieren

Wolf zorgt voor rijke biodiversiteit - de grote kringloop die in de natuur plaatsvindt

(Video) In een ecosysteem is er een web van voedselketens: de ene soort eet de andere soort en is zelf weer voedsel voor een andere soort.


Door Jan de B

Dieren

De Ringslang in eigen tuin

maak een diervriendelijke tuin en ontmoet amfibieën en reptielen


Door Tuindingen

Dieren

Tuininrichting voor de Eekhoorn

Lok Eekhoorntjes naar je tuin met een diervriendelijke inrichting


Door Tuindingen

Dieren

De Pissebed aan het woord

De pissebed en al zijn geweldige weetjes


Door Paula kok

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox