Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

15 Nov 2023 in Landelijk


In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. In de vroege morgen had Roel afgesproken met onze cameraman Frank om te gaan genieten van de ochtendglorie van het landschap een prachtige start van een mooie ochtend en dat was optimaal genieten.

De liefde voor de natuur is bij Roel ontwikkelt door een vakantie baantje bij een kwekerij op zaterdag en dat is alleen maar meer gaan groeien in de loop van de jaren. Nu heeft Roel in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van lange wandelingen samen met zijn hond door de mooie natuur. We bekijken de prachtige bomen, bekijken de sporen van dassen, nemen een kijkje bij de mooie berken in het landschap.

Volgens Roel is natuur de beleving alles wat daarin samenhangt en rond beweegt. Het is een uitlaatklep, wat kom je tegen dat is elke wandeling weer anders. 

We bekijken tijdens de wandeling de verschillende boomsoorten, bessen, sporen van dieren, en bekijken een stukje van dit prachtige gebied een stukje van een echte natuurfilm! 0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Els Brouwer Avatar

Els Brouwer 6 maanden geleden
Het Drents Friese Wold is weergaloos mooi en ongerept. Om weken onbekommerd rond te wandelen of fietsen.


Riët Houtzager Avatar

Riët Houtzager 6 maanden geleden
De video straalt de rust van de natuur uit. Prachtige opnames.


Landelijk

Biotopen op de stuwwallen in Nederland.

Zonder het geweld van de landijs gletsjers uit de voorlaatste ijstijd had ons land er heel anders uitgezien. Maar wat maakt het zo bijzonder en wat groeit en bloeit er allemaal op een stuwwal? In deze aflevering van Alles wat bloeit gaan we op pad met Stef, die je meeneemt al struinend door de Nijmeegse stuwwalvegetatie.


Landelijk

Tuin in het Bos

In Maarheeze wonen Wim en Hannie al jaren midden in het bos op landgoed Kamersven. Ze hebben een indrukwekkende tuin die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.


Landelijk

De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Landelijk

Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Landelijk

Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels

Ontdek hoe je met creatieve ideeën en inspiratie je tuin en terras kunt inrichten tot een plek om te ontspannen en te genieten.


Door Tuindingen

Landelijk

Judaspenning insectvriendelijke voorjaarsbloeier

Een makkelijke plant die vroeg in het voorjaar bloeit


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox