Mijn tuin is een ''plaatje''

03 Apr 2020 in Tuinfotografie tips:
Afbeelding bij Mijn tuin is een ''plaatje''


Tuindingen, een "bloeiende" website waar wij als fotografen graag een steentje aan bijdragen in de vorm van fotografietips voor iedereen. Coby en ik zijn beiden fulltime fotografen met een mooie studio in Steenwijk. Samen fotograferen we bruiloften, bedrijfsreportages en vele familie en social media photoshoots. Daarnaast ben ik fotografiedocent en geef basis en vervolgcursussen. Maar ook reizen zit in ons bloed. Met maximaal 8 cursisten zijn we diverse malen naar IJsland/NY, Schotland, Java/ Bali, Ameland en Frankrijk geweest. En bij veel van deze bestemmingen staat het landschap centraal. Maar wát en vooral hóe ga je dat nou mooi vastleggen? Datzelfde is van toepassing op uw tuin.

Als wij bijvoorbeeld aankomen op IJsland dan worden de deelnemers overweldigd door het prachtige , ruige en soms kleurrijke landschap. Een ieder is dan geneigd om meteen de camera te pakken en aan de slag te gaan. Maar ik ben dan streng en de camera's blijven nog even in de tas. Ik vraag ze dan waarom ze van plan waren om een foto te maken. "Omdat het zo mooi is" hoor ik dan vaak. Mijn vervolgvraag is dan waarom ze het zo mooi vinden. En dat is nou precies de kern waarom je een foto gaat maken. Het waarom omzetten in een herinnering die foto heet. Fotografie betekent letterlijk "schrijven met licht".  En om deze combinatie gaat het in de fotografie: de techniek van het fotograferen gebruiken om datgene wat jou aanspreekt vast te leggen. Het laatste blijft altijd een kwestie van smaak, de techniek kun je leren. 

In mijn blogs zal ik proberen deze twee te combineren en jullie uit te dagen met diverse opdrachtjes. Verder zal Tuindingen.nl binnenkort per maand een thema aangeven waar we dan een wedstrijd van gaan maken met mooie prijzen. Natuurlijk kan ik niet een hele cursus in een blog verzorgen. Daarvoor nodig ik de volgers graag uit om eens een kijkje op onze website te nemen:  www.bergsma-photography.com

Jullie eerste uitdaging is dan ook om je eens af te vragen wat de echte trots van je tuin is en dat vast te leggen.  Dat kan een detail zijn van bloemen, planten of de inrichting van de tuin. Verras mij maar. Maar kijk eerst goed om je heen en ga dan pas fotograferen. Tweede tip is om van je foto geen zoekplaatje te maken. Laat datgene zien waar het omgaat, dus klein kijken.  En het maakt niet uit waarmee je fotografeeert. Je iphone, spiegelreflex, systeemcamera, bridgecamera etc. In de fotografie gaat het erom dat je er plezier aan beleefd. En heb je vragen? Kom maar op!!

Bergsma-fotografie-steenwijk-foto-cursus-online


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in