Hortensia soorten die lang bloeien

10 Jun 2023 in Beplanting

Door Tuindingen

Afbeelding bij Hortensia soorten die lang bloeien


De altijd bloeiende Hortensia soort.

1- Hebben de hortensia's dit jaar last gehad van vorstschade, dan kan het zijn dat ze dit jaar niet of nauwelijks bloemen zullen geven.

2- Vind je het moeilijk om de hortensia planten goed te snoeien? 

Een oplossing hiervoor is:

Er zijn nieuwe hortensiasoorten die zowel op oud als nieuw hout bloeien.

Langbloeiende-hortensiasoorten-hydrangea

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever'

Deze hortensia heeft de eigenschap doorbloeiend te zijn, wat betekent dat hij voortdurend nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. 

Hydrangea 'Forever & Ever' bloeit op zowel eenjarig als meerjarig hout. 

Elke tak geeft bloemen met een doorsnede van wel 20-25 cm. 'Forever & Ever' hortensia's zijn geschikt voor beplanting in de tuin, maar doen het ook prima in een pot op het terras of balkon.

Hortensia’s water geven.

Hortensia's zijn echte slurpers, vooral bij warm weer. De planten hebben graag veel water. Als het blad gaat hangen, duidt dat op een watertekort. Door stevig water te geven, herstelt de plant zich volledig. Het is echter beter om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat de planten, vooral als ze in een pot staan, altijd voldoende water hebben. Zorg er wel voor dat de plant in een pot niet in een laagje water blijft staan.

De Hortensia snoeien. 

Het snoeien van de Forever & Ever hortensia is heel eenvoudig. Het beste moment om te snoeien is eind februari, begin maart, net voor het nieuwe groeiseizoen begint. Om een compacte plant te behouden, knip je alle takken ongeveer 15 cm boven de grond af. Als je een grote struik wilt, kun je het snoeien achterwege laten.0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Jeffrey Avatar

Jeffrey 8 maanden geleden
Die paarse van het plaatje zou ik heel graag willen
Waar kan je die kopen?


Van Dael  Nelly Avatar

Van Dael Nelly 8 maanden geleden
Zou voor mijn tuin een goede oplossing zijn. Waar kan ik deze aankopen?


Beplanting

Prachtige Deschampsia pollen - De schoonheid van onze tuin voor jou!

In onze weelderige tuin groeit een overvloed aan prachtige Deschampsia cesp. Goldtau, met gouden pluimen die het hele jaar door schitteren. Deze onderhoudsarme planten trekken diverse dieren aan. We verkopen 10 pollen voor slechts 40,-. Een kans om jouw tuin te verfraaien. Neem contact op en geef je tuin een natuurlijke make-over!


Beplanting

Hortensia soorten die lang bloeien

De hortensia 'Forever and Ever' is een langbloeiende hortensiasoort. De meeste hortensia planten geven bloemen op oud hout. De 'Forever and Ever' blijft echter bloemen geven van juni tot de eerste nachtvorst, zowel op oud als nieuw hout. Dus verkeerd snoeien is verleden tijd.


Door Tuindingen

Beplanting

Akelei een echte tuinnomade

De akelei is een geweldige vaste plant voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Het is alsof de natuur een klein feestje heeft georganiseerd in de vorm van deze kleurrijke plant. Met zijn charmante bloemen voegt de akelei een vleugje speelsheid toe aan elke tuin.


Door Tuindingen

Beplanting

Betoverende Bluebells: prachtige boshyacinten in het voorjaar

Ontdek de betoverende schoonheid van de Bluebell, ook wel bekend als de boshyacint. Deze bloem, met zijn klokvormige bloemen in intense blauwe tinten, creëert een sprookjesachtige sfeer in bossen, weiden en tuinen. Leer meer over de Bluebell en zijn bloeitijd in het voorjaar.


Door Jan de B

Beplanting

Een beplantingsplan maken? Zo doe je dat in 5 stappen

Een beplantingsplan voor je nieuwe tuin maken? Of je tuin opfrissen met nieuwe planten? Met een goed beplantingsplan weet je zeker dat jouw project gaat slagen! Hier lees je in 5 stappen hoe je een beplantingsplan maakt


Beplanting

Forsythia

Verschillende soorten wanneer je goed kijkt.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox