Aanplantzones klimplanten (Zon, half-schaduw en Schaduw)

Door Daniek - 7-6-2019 in Beplanting
0 reacties

Aanplantzones (Zon, half-schaduw en Schaduw)

Zon, licht beschaduwd, half-schaduw en volledige schaduw

Je hebt het vast wel is voorbij zien komen. Zeker als je een plant aanschaft en je weet niet waar je hem precies moet aanplanten. Bijna overal staat bij op welke plaats de plant moet komen te staan... De plaatsen worden meestal gecategoriseerd in; zonnig, half beschaduwd en volle schaduw. Maar wat betekend het nou precies? Een plant waarbij staat dat hij in de volle zon moet staan kan heus wel wat schaduw verdragen. Neem het dus niet helemaal letterlijk.

Standplaats zonnig

''Zonplanten'' hebben meer zon nodig dan de gemiddelde plant. Daarom staat er in de beschrijving van de plant ook dat deze een zonnig standplaats moet hebben. Ga er ongeveer vanuit dat 6 zonuren per dag voldoende is voor deze planten. Dat hij nog 2 á 3 uur schaduw krijgt is dus absoluut geen probleem.

Standplaats Licht beschaduwd

''Lichte schaduwplanten'' is een geval apart. Deze planten hebben niet perse een voorkeur voor een aantal uren zon per dag. Deze planten groeien het beste als deze in gefilterd zonlicht staan. Denk hierbij dus aan een standplaats onder een boom, waar de lichtstralen doorheen komen.

Standplaats half-schaduw

''Half schaduwplanten'' hebben minder zon nodig dan zonplanten. Deze planten komen het best tot hun recht als ze ongeveer 3 á 4 uur per dag in de zon staan. Schaduw in de tuin is dus belangrijk. Deze planten hebben dus een lichte voorkeur naar schaduw.

Standplaats volle schaduw

''Schaduwplanten'' hebben nauwelijks zon nodig. Deze planten zijn tevreden met maximaal 2 uur zon per dag. Zorg dus dat deze plant op een plek staat waar veel schaduw is.

Planten zonder voorkeur

Er zijn ook planten waarbij het niet uitmaakt waar ze staan. Ze groeien zowel in de schaduw als in de volle zon. Bij een aankoop van een plant staat dit er duidelijk bij.

 

 

 

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

Er zijn momenteel geen populaire onderwerpen

Volg ons op social media

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions