Kleine egelskop - Sparganium emersum

Door Tuindingen - 24-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Kleine egelskop - Sparganium emersum

Sierlijke plant met bolvormige egelskoppen

De Kleine egelskop is een apparte (vaste) plant die uit de egelskopfamilie komt, ook wel Sparganiaceae genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Afrika en Azië. De Kleine egelskop is een goede zuurstofvoorziener voor de vijver. Daarnaast zorgt deze plant ook voor schaduw in de vijver zodat deze automatisch algengroei tegen gaat. De Kleine egelskop is ook makkelijk te combineren omdat deze vrij neutrale kleuren heeft.

 

Hoe verzorg ik de Kleine egelskop

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Kleine egelskop vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in ondiep, helder water. De bloeiperiode van de Kleine egelskop is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 20 tot 60 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

Waar plant ik de Kleine egelskop

De Kleine egelskop dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 2 en/of 3.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien.

 

Tuindingen zone 3: Waterplanten

Het waterplant gebied is weer wat dieper dan het moerasgebied. Dit gebied varieert van 0 tot ongeveer 40 centimeter diepte. In dit gebied moeten de waterplanten met de wortels in het water geplaatst worden. Over het algemeen mogen de planten ook volledig onderwater geplant worden. Waterplanten hebben veel zon nodig en stilstaand water. Uit de buurt van watervalletjes en/of fonteinen. Als ze hier wel in de buurt staan kan het zijn dat de plant gaat rotten. Ook bij waterplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand.Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions