Sparganium erectum / grote egelskop

11 Jun 2020 in Waterplanten

Door tuin.fr.grHet is een wijd verspreide, halfwintergroene moerasplant of oeverplant. De plant heeft stijve, rietachtige, driehoekige, groene bladeren. Aan de stevige rechtopgaande stengels bevinden zich tijdens de lente en zomer 1 tot 4 vuilwitte, bolvormige, vrouwelijke bloemhoofdjes met daarboven talrijke, kleinere mannelijke bloempjes. Dit wordt gevolgd door stekelige, knotsvormige vruchtjes.
De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr.
Plantvoorschriften algemeen
Grote egelskop houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw, een waterdiepte van 10 tot 50 cm en geeft de voorkeur aan kleigrond. Deze plant is goed winterhard en kan eens gevestigd ook tijdelijk droogvallen van de habitat aan. Hij verdraagt zeewind en licht brak water, is goed lucht- en watervervuiling tolerant maar is een geduchte woekeraar. Opsluiten in container is geen overbodige luxe.
Onderhoud
Regelmatig de ontsnapte wortelstokonderdelen wegsnoeien is noodzakelijk, snoei na de bloei ook de zaadhoofden weg, zodanig dat er geen extra verspreiding via uitzaaien kan gebeuren.
 


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Waterplanten

Koninginnenkruid - Leverkruid - Eupatorium cannabinum

Populaire plant die vlinders aantrekt. biedt nectar voor vlinders, bijen en andere insecten.


Waterplanten

Potamogeton / Fonteinkruid

Ondergedoken waterplant met lange, forse kruipende wortelstok


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox