Hangende zegge - Carex pendula

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Hangende zegge - Carex pendula

Sierlijk hangende oeverplant voor niet te arme tuingrond

De Hangende zegge is een mooie vaste plant die uit de cypergrassenfamilie komt, ook wel Cyperaceae genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Afrika en Azië maar heeft zich later over de wereld verspreid. Deze plant staat echter wel op de Rode lijst van planten omdat hij in Nederland niet heel veel gezien wordt. Deze plant kun je over het algemeen vinden op de wat nattere ondergronden zoals bijvoorbeeld langs bronnetjes, slootjes, beekjes etc.

 

De verzorging van de Hangende zegge

Deze plant is uitermate geschikt voor de vijvertuin omdat hij naar wat natte ondergrond verlangt. De Hangende zegge vindt het heerlijk om op een beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze plant het best tot zijn recht op een vochtige tot natte, voedselarme ondergrond. De bloeiperiode van de Hangende zegge valt in de maanden mei en juni. Een volgroeide plant kan wel 150 centimeter hoog worden. Gemiddeld worden ze ongeveer 140 centimeter hoog. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

Waar plaats ik deze sierlijke zegge

De Hangende zegge dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions