IJzerhard - Verbena bonariensis

19 Oct 2020 in Vaste planten

Door RoelTweejarige plant die zich makkelijk uitzaait.

In de maanden juli tot en met september bloeit IJzerhard met lila paarse bloemen. Deze bloemen zijn klein, in grote hoeveelheden aanwezig en komen hoog boven de bladeren uit. IJzerhard bloeit lang en trekt gedurende de bloeiperiode vele bijen en vlinders naar je tuin. IJzerhard is niet geheel winterhard en vraagt daarom in de winter extra bescherming. IJzerhard wordt maximaal 150 centimeter hoog.

Verbena plant voor volle zon weefplanten

Standplaats van IJzerhard 

IJzerhard wenst een zonnige tot half schaduwrijke standplaats. De tuingrond dient van goede kwaliteit te zijn. Zorg voor een grond die niet te nat is.

Verzorging en toepassing van IJzerhard

IJzerhard vraagt in de winter extra bescherming. Mooi om in een grote groep in de border aan te planten. Plant er dan ongeveer 5 aan per vierkante meter. Zaait zich makkelijk uit. Wanneer je haar wilt verplaatsen, doe dit dan in het voorjaar. Terug knippen kan eveneens in het voorjaar.

Stekken van verbena 

Verbena planten kunnen ook met succes worden gestekt bekijk onderstaande video en we leggen stap voor stap uit hoe je de Verbena kunt vermeerderen door te stekkenLog in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Vaste planten

Smeerwortel is het manusje van alles

Deze inheemse vaste plant moet in elke tuin staan. o sterk als een smeerwortel Om te beginnen ben ik, de Smeerwortel, beresterk. Ik heb niet veel aanmoediging nodig om te groeien. Ik stel ook niet echt veel eisen aan de grond eigenlijk. Ik word vaak onkruid genoemd, maar dat bestaat niet. Dat weten we al, toch?


Door Paula kok

Vaste planten

Wilgenroosje is een historische aantrekkelijke overblijvende plant

Ik kom vaak zomaar aanwaaien. Ik begroei makkelijk open plekken en verspreid mezelf ook erg makkelijk. Je zou me daarom onkruid kunnen noemen maar eigenlijk ben ik veel te mooi om onkruid te zijn. Deze bezitten ook allemaal honingrijke, helder roze of rode bloemen


Door Paula kok

Vaste planten

Erysimum / Muurbloem / steenraket (soort)

Steenraket (Erysimum) is een geslacht uit de kruisbloemenfamilie,en bestaat uit een geslacht van een tachtigtal soorten van één jarige en overblijvende, struikachtige vaste planten. Het zijn kortlevende vaste planten die zich vaak als tweejarige gedragen. Bijzonder dankbare zomerbloeier voor perken.


Door tuin.fr.gr

Vaste planten

Berenklauw opgepast

Laat de planten zien aan je kinderen en vertel ze erover


Door Tuindingen

Vaste planten

Phytolacca / Karmozijnbes

In onze tuinen komen over het algemeen twee soorten voor: de westerse karmozijnbes (Phytolacca americana),en de oosterse karmozijnbes (Phytolacca esculenta).


Door tuin.fr.gr

Vaste planten

Phuopsis / Perzische kruisjesplant

Phuopsis is een plantengeslacht dat uit slechts één soort bestaat, namelijk Phuopsis stylosa. De planten zijn meerjarig. Deze vaste plant groeit sterk woekerend en over de grond kruipend. Alleen de bloeiende stengels staan rechtop. Na verloop van tijd ontstaan er grote tapijten. Phuopsis vermeerdert zichzelf via de jonge planten die aan de vierkante scheuten ontstaan.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox