Houstonia / Porseleinsterretje

15 Jun 2020 in Vaste planten

Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Houstonia / Porseleinsterretje


Vaste plant. Winterhard.
Houstonia wordt 10 tot 20 centimeter hoog en minstens zo breed. Rotsplant. Verdraagzame bodembedekker.
Vanaf begin april tot in juni bloeit de plant bij ons met lichtend blauwe bloemen. De bloemen groeien aan een dunne steel.
De bloemen zijn tot circa één centimeter in doorsnede en hebben een opvallend gele keel. De bloemen groeien aan een dunne steel.
De bloemen zijn tot circa één centimeter in doorsnede en hebben een opvallend gele keel. De bloemen zijn altijd alleenstaand en hebben een trechtervorm.
De plant verbreidt zich met dunne uitlopers, waaraan kale, vierkante, opgaande stengels met bladen komen.
De bladen zijn eirond, spatelvormig en een beetje behaard. Ze zitten op korte stelen, maar de bovenste bladen zijn zittend en bezitten dus geen steeltje.
 
Plantvoorschriften
Moet een plaats in de volle zon hebben in beslist een goed doorlatende, wat schraal humeuze grond.
Ook beslist vochthoudende grond.
Liefst een open, struikvrije plaats.
Zeer goed voor een rotstuin. Hij kan ook uitstekend in een bak op het balkon groeien als hij niet te veel water krijgt.
Onderhoud
Niet gekend


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Leoni Avatar

Leoni 3 jaar geleden
Prachtig deze wil ik ook


Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin

Heemplanten, die al eeuwenlang geworteld zijn in ons Nederlandse tuin- en landschap, spelen een cruciale rol in het behouden van de biodiversiteit. Onze passie voor inheemse tuinplanten is niet alleen ecologisch verantwoord, maar leidt ook tot een prachtige tuin die de rijke diversiteit van Nederlandse wilde planten weerspiegelt. Deze planten voegen een uniek karakter toe aan elke buitenruimte.


Door Roel

Vaste planten

Zonnehoed soorten zijn allen insect vriendelijk

Deze plant trekt bijen, hommels en vlinders aan met zijn honingachtige geur, waardoor het een waardevolle plant is voor de biodiversiteit. De zonnehoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, geel, wit en groen, waardoor er diverse mogelijkheden zijn om je tuin te verfraaien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die gedijt in zonnige of westelijk gelegen gebieden met goed doorlatende grond.


Door Roel

Vaste planten

⭐️Creëer een levendige tuin met Nepeta faassenii 'Walker's Low

Ontdek de betoverende Nepeta faassenii 'Walker's Low', een langbloeiende vaste plant en insectenmagneet voor de zonnige border.


Vaste planten

Hyssop: Het Gonst van de bijen rondom deze plant

Een bijenplant is een plantensoort die van nature bijen aantrekt en voorziet van nectar en stuifmeel. Bijen zijn essentieel voor het bestuiven van bloemen en planten, waardoor ze een belangrijke rol spelen in de voortplanting van vele plantensoorten en bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.


Door Tuindingen

Vaste planten

Geranium Rozanne is een zeer langbloeiende vaste plant ( Mei tot November)

Fleurt elk stukje van de tuin op met prachtige paarse uitbarstingen van oneindige bloeiperiodes. Het zijn onderhoudsvriendelijke vaste planten. De Geranium ´Rozanne´ valt goed te combineren met andere tuinplanten. De Rozanne bloeit vanaf het voorjaar tot de eerste vorst en produceert constant nieuwe bloemen.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox