Herfstanemoon (Anemone Hybrida) 'Hadspen Abundance'

Door Kim - 22-11-2018 in Vaste planten
0 reacties

 Herfstanemoon (Anemone Hybrida)  'Hadspen Abundance'

Laatbloeiende Anemoon. Mooie combinaties maak je met herfstasters. 

Herfstanemoon 'Hadspen Abundance' is een prachtig plantje. Roze bloembladeren omringen het gele hartje van de plant. In de maanden augustus en oktober komt deze plant geheel tot zijn recht. De verschillende rozetinten in de bladeren maken de sierwaarde van Herfstanemoon 'Hadspen Abundance' erg groot. Bovendien zorgen de kleurvariaties voor een kleurrijke tuin tijdens de herfst. Herfstanemoon 'Hadspen Abundance' wordt niet erg hoog; ongeveer 60 centimeter. Je kunt de Herfstanemoon combineren met herfstasters, bijvoorbeeld als borderbeplanting.

Ook bij een tuin aan de kust zal de Herfstanemoon goed groeien en bloeien. Hoe meer zon de Herfstanemoon vangt, hoe rijker de bloei. Het is een plant die niet snel gekozen wordt door slakken of konijnen als voedsel. Bladverliezend in de winter.

Standplaats van Herfstanemoon 'Hadspen Abundance'

Herfstanemoon 'Hadspen Abundance' kan in het najaar of in het vroege voorjaar worden aangeplant. Herfstanemoon wenst aangeplant te worden op een beschutte plek en op een grond die niet teveel vocht bevat. Pas absoluut op met té natte gronden! Herfstanemoon wenst een plekje in de halfschaduw.

Verzorging en toepassing van Herfstanemoon 'Hadspen Abundance'

In het voorjaar kun je herfstanemoon volledig terugknippen. Dit zal de bloei bevorderen. Herfstanemoon is goed te combineren met andere laatbloeiende planten, zoals de herfstaster. Herfstanemoon is het gemakkelijkst te vermeerderen door scheuren. Zaaien raden wij je niet aan omdat dit enige jaren zal duren.

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions