Japanse duizendknoop - Fallopia japonica 'Rosea'

06 Jun 2020 in Vaste planten

Door Roel

Afbeelding bij Japanse duizendknoop - Fallopia japonica 'Rosea'


Mooie vaste plant voor in de tuin met roze bloemen, bloeiend in de maanden augustus tot en met oktober.

Japanse Duizendknoop 'Rosea' is een prachtige vaste plant. De maximale hoogte van deze plant ligt rond de 75 centimeter. De roze bloemen die bloeien in de maanden augustus tot en met oktober, zijn mooi roze van kleur en trekken vele bijen en vlinders aan. De bladeren zijn groen en kleuren mooi bij het roze.

Standplaats van Japanse Duizendknoop 'Rosea'

Japanse Duizendknoop wenst een zonnige tot half schaduwrijke standplaats. De bodem dient voedselrijk te zijn en voldoende vocht te bevatten. Korte periodes van droogte worden echter getolereerd.

Verzorging en toepassing van Japanse Duizendknoop 'Rosea'

Japanse Duizendknoop mag ieder jaar gesnoeid worden. Doe dit in de winter. Japanse Duizendknoop is goed winterhard.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Guus Avatar

Guus 9 maanden geleden
Wie laat er deze invasieve soort op zijn website staan en prijst deze plant aan? Weghalen dat ding.


Vaste planten

Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Stef. In de Noordoostpolder ligt 1 van de jongste bossen van ons land, het Kuinderbos. Het bos is nog maar 70 jaar jong maar juist hier groeien planten uit de tijd van de Dinosauriërs. Hier ligt een paradijs voor Varens!


Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin

Heemplanten, die al eeuwenlang geworteld zijn in ons Nederlandse tuin- en landschap, spelen een cruciale rol in het behouden van de biodiversiteit. Onze passie voor inheemse tuinplanten is niet alleen ecologisch verantwoord, maar leidt ook tot een prachtige tuin die de rijke diversiteit van Nederlandse wilde planten weerspiegelt. Deze planten voegen een uniek karakter toe aan elke buitenruimte.


Door Roel

Vaste planten

Zonnehoed soorten zijn allen insect vriendelijk

Deze plant trekt bijen, hommels en vlinders aan met zijn honingachtige geur, waardoor het een waardevolle plant is voor de biodiversiteit. De zonnehoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, geel, wit en groen, waardoor er diverse mogelijkheden zijn om je tuin te verfraaien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die gedijt in zonnige of westelijk gelegen gebieden met goed doorlatende grond.


Door Roel

Vaste planten

⭐️Creëer een levendige tuin met Nepeta faassenii 'Walker's Low

Ontdek de betoverende Nepeta faassenii 'Walker's Low', een langbloeiende vaste plant en insectenmagneet voor de zonnige border.


Vaste planten

Hyssop: Het Gonst van de bijen rondom deze plant

Een bijenplant is een plantensoort die van nature bijen aantrekt en voorziet van nectar en stuifmeel. Bijen zijn essentieel voor het bestuiven van bloemen en planten, waardoor ze een belangrijke rol spelen in de voortplanting van vele plantensoorten en bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox