Amerikaans vergeet me nietje - Omphalodes verna

Door Roel - 27-12-2018 in Vaste planten
0 reacties

Amerikaans vergeet me nietje - Omphalodes verna

Schaduwplant met opvallende kleine blaadjes.

Amerikaans vergeet-me-nietje is een laagblijvend plantje met een kruipende groeiwijze. De blauwe bloempjes bloeien in de periode april-mei. Dit vaste plantje wordt slechts 15 centimeter hoog. Deze vaste plant sterft in de winter bovengronds af, om in de lente weer op te komen. In het wild vind je Amerikaans-vergeet-me-nietje vooral in bossen. 

Standplaats van Amerikaans Vergeet-me-nietje

Amerikaans vergeet-me-nietje wenst een humusrijke grond op een vochthoudende grond. Vooral in de winter moet je opassen voor te natte voeten. Amerikaans Vergeet-me-nietje staat het liefst in de halfschaduw. 

Verzorging en toepassing van Amerikaans Vergeet-me-nietje

Amerikaans Vergeet-me-nietje hoeft niet gesnoeid te worden. Het is een winterharde plant, biedt eventueel extra bescherming in de winter. In het voorjaar kun je Amerikaans Vergeet-me-nietje wat extra voeding geven in de vorm van een dikke laag humus. Amerikaans Vergeet-me-nietje woekert niet tot nauwelijks. Plant deze vasteplant aan in gefilterd zonlicht, bijvoorbeeld in de schaduw van andere bomen en heesters. Deze plant laat zich makkelijk combineren met andere planten.

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions