Aarereprijs - Veronica spicata 'Ulster Dwarf Blue'

Door Roel - 28-12-2018 in Vaste planten
0 reacties

Aarereprijs - Veronica spicata 'Ulster Dwarf Blue'

De langbloeiende Aereprijs, geschikt voor elke type tuinier.

Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' is een plant die veel warmte nodig heeft. Dit plantje komt met prachtige blauwpaarse bloeiaren, die vele vlinders naar je tuin toe trekken en je al snel laat denken aan de gewone Vlinderstruik. In de zomermaanden juni, juli en augustus komt Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' nog even om de hoek kijken. Dit laagblijvende, bijzondere plantje wordt slechts 50 centimeter hoog. Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' is bovendien zeer winterhard.

Standplaats van Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue'

Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' wenst een warme, beschutte standplaats op een voedselrijke grondsoort. Zorg ervoor dat Aarereprijs 'Rotfuchs' genoeg zonuren krijgt en plaats deze vaste plant dan ook in de volle zon. Let met een standplaats in de zon wel op mogelijke uitdroging. Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' prefereert een goede kalkgrond.

Verzorging en toepassing van Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue'

Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' moet absoluut op een warme plek staan. In de border is een goede optie, want Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' vormt vele mooie combinaties met verschillende soorten andere planten. Geef Aarereprijs 'Ulster Dwarf Blue' dan wel voldoende ruimte. De aren zijn opstaand, schitterend voor op de vaas. Uitgebloeide bloemen verwijderen zodat de plant weer vele nieuwe kan maken. Ook in rotstuinen komt Aarereprijs 'Rotfuchs' goed tot haar recht. Ook in tuinen aan de kust doet 'Ulster Dwarf Blue' het goed!

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions