Aarereprijs - Veronica spicata 'Romiley Purple'

Door Roel - 28-12-2018 in Vaste planten
0 reacties

Aarereprijs - Veronica spicata 'Romiley Purple'

Verschraalde tuingrond in mijn tuin? Deze plant doet het goed!

Aarereprijs 'Romiley Purple' is een plant die veel warmte nodig heeft. Dit plantje komt met prachtige dieppaarse bloeiaren, die vele vlinders naar je tuin toe trekken en je al snel laat denken aan de gewone Vlinderstruik. In de zomermaanden juni, juli en augustus komt Aarereprijs 'Pink Damask' nog even om de hoek kijken. Dit laagblijvende, bijzondere plantje wordt slechts 60 centimeter hoog. Aarereprijs 'Romiley Purple' is bovendien zeer winterhard.

Standplaats van Aarereprijs 'Romiley Purple'

Aarereprijs 'Romiley Purple' wenst een warme, beschutte standplaats op een voedselrijke grondsoort. Zorg ervoor dat Aarereprijs 'Icicle' genoeg zonuren krijgt en plaats deze vaste plant dan ook in de volle zon. Let met een standplaats in de zon wel op mogelijke uitdroging. Aarereprijs 'Romiley Purple' prefereert een goede kalkgrond.

Verzorging en toepassing van Aarereprijs 'Romiley Purple'

Aarereprijs 'Romiley Purple' moet absoluut op een warme plek staan. In de border is een goede optie, want Aarereprijs 'Romiley Purple' vormt vele mooie combinaties met verschillende soorten andere planten. Geef Aarereprijs 'Romiley Purple' dan wel voldoende ruimte. De aren zijn opstaand, schitterend voor op de vaas. Uitgebloeide bloemen verwijderen zodat de plant weer vele nieuwe kan maken. Ook in rotstuinen komt Aarereprijs 'Romiley Purple' goed tot haar recht. Ook in tuinen aan de kust doet 'Romiley Purple' het goed!

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions