Keukenhof mag niet open, maar parken zitten vol

11 Mar 2021 in Tuin inspiratie

Door Tuindingen

Afbeelding bij Keukenhof mag niet open, maar parken zitten vol


Keukenhof mag ook niet open, veel onbegrip 


Het park is 32 hectare groot (50 voetbalvelden) en heeft 15 kilometer aan wandelpaden. Daarmee kan Keukenhof zorgen voor een leuke dag uit, in de buitenlucht en in een veilige en gecontroleerde omgeving.
De Keukenhof zou opengaan als wandelpark. Zo zouden alle gebouwen gesloten blijven, zouden tickets alleen per tijdslot beschikbaar zijn en waren er mechanische toegangspoorten geplaatst zodat bezoekers zonder enig fysiek contact het park kunnen betreden.

In januari was directeur Bart Siemerink er nog van overtuigd dat het bloemenpark de deuren onder voorwaarden kon openen voor dit Keukenhof-seizoen, dat was gepland van 20 maart tot en met 9 mei. Het afgelopen najaar zijn er 7 miljoen bloembollen geplant en het park was volgens directeur Siemerink klaar voor de opening. "Dat we dit jaar weer niet open mogen is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij de Keukenhof betrokken is", aldus Siemerink.

Keukenhof heeft een jaar lang gewerkt aan de voorbereiding. Naast de teleurstelling dat 20 maart de poorten niet open kunnen, heeft het ook enorme financiële gevolgen. Zowel voor Keukenhof zelf als voor veel bedrijven die betrokken zijn als leverancier, in de sierteelt of in het toerisme.
 

Gezien dat de keukenhof veilig open kan aldus Burgemeester van Lisse 


De burgemeester van Lisse, Lies Spruit, noemt het 'ontzettend spijtig' dat de Keukenhof voorlopig gesloten blijft. 'Het is een grote tegenslag voor alle betrokkenen, niet alleen zakelijk maar ook emotioneel. Ik leef heel erg mee.' Ook de burgemeester zag de voorbereidingen voor het opengaan van het park. 'Ik heb gezien dat ze goed voorbereid zijn. De landelijke wettelijke regels staan opening in deze fase van de corona-epidemie helaas niet toe.'

Wederom grote tegenslag voor keukenhof 7 miljoen bloembollen voor niets geplant. 
 


 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuin inspiratie

Confetti van bladeren maken

Ontdek hoe je met zelfgemaakte bladconfetti een duurzame draai kunt geven aan je speciale gelegenheden.


Door Mellisa

Tuin inspiratie

Rode bladplanten in de border

Bloemriet, ofwel Canna, is een indrukwekkende, niet-winterharde vaste plant met schitterend blad waarmee je je tuin een tropisch tintje geeft. Daarnaast trakteert deze plant je van juni tot oktober op witte, gele, oranje, roze, rode of zelfs meerkleurige bloemen.


Tuin inspiratie

Zoete zomer kleurtjes

Zoete zomer kleurtjes in de Vorst Hof. Ontdek een betoverende border vol kleur en diversiteit!


Tuin inspiratie

Oude brocante zinken vuilnisemmers

Ontdek de opvallende comeback van de nostalgische zinken vuilnisemmer, nu als trendy tuindecoratie. Herbeleef de charme van vervlogen tijden!


Door Roel

Tuin inspiratie

Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland

Frans Nienhuis uit Dieren tuiniert al 45 jaar en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Wat zijn vaste planten, welke eigenschappen hebben ze, hoe kun je ze vermeerderen en ga zo maar door.


Door Tuindingen

Tuin inspiratie

Hobbyist Willem Schilder laat ons kennismaken met zijn fraaie handgemaakte keramiek werken

Een aantal jaar geleden ben ik hobbymatig begonnen met het maken van keramiek stukken. Waaronder papaverbollen, paddenstoelen en schalen. Hieronder vertel ik hoe een dergelijk werk tot stand komt.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox