Heb jij een gezond gazon?

Door Tuindingen - 16-5-2020 in Gazon
0 reacties

Heb jij een gezond gazon?

Het is een kwestie van smaak. Sommige mensen willen een gazon als een biljartlaken. Anderen vinden het leuk als het gazon wat gevarieerder is en vol bloemen staat.

Hoe krijg je het hele jaar veel bloemen in je gazon?

Sleutel tot een mooie bloemenweide is verschraling van de grond. Wil je een strak gazon met gezond gras, dan moet je je gazon af en toe bemesten ; wil je juist bloemen de ruimte geven, dan gebruik je juist geen mest. Maaisel kun je laten liggen als voeding voor een strak gazon en voer je juist af als je wilt verschralen. Het beste is het om het gras te maaien en pas na een dag of twee weg te harken. In die twee dagen kunnen de zaden afrijpen en naar de bodem vallen en kunnen beestjes er nog uit kruipen.

Voordelen bloeiend gazon

Minder werk

Een bloemenweide is minder werk dan een grasveld. Er hoeft weinig gemaaid te worden en regelmatig sproeien is ook niet nodig. Behalve planten trekt minder maaien ook veel dieren aan. Insecten, vogels, amfibieën en zoogdieren zullen al snel de tuin vinden. Niet iedereen vindt het leuk als er ’s avonds een pad voor je weg springt, maar egels die langskomen worden al meer gewaardeerd. Als er konijnen in de beurt zijn, ongeacht of ze wild of tam zijn, zullen die ook maar al te blij zijn met een natuurlijk, hoog grasveld.

Bloemen voor insecten in gazontekening door tuinrecept

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions