Hier wordt er van alles mogelijk!

10 Sep 2022 in Bloemen
Afbeelding bij Hier wordt er van alles mogelijk!


Op van die zachte, zwoele zomeravonden, als de ondergaande zon heerlijk warm strijklicht door de bomen stuurt, dan wordt er van alles mogelijk. Dan krijgen alle bloemen en planten een warme gloed mee, die de omgeving in een mysterieuze sfeer dompelt. Op zo'n betoverende avond trof ik deze prachtige speerdistels in een verloren hoekje van een ruige weide.


speerdistel

Een doorsnee voorbijganger zou dit nochtans een verwaarloosde boel noemen. Zo'n stukje grond dat duidelijk niet onderhouden wordt en waar eigenlijk ook niets mee aan te vangen valt. Een plek waar de distels het hebben overgenomen…


speerdistel

Want distels hebben altijd iets controversieels. Iedereen vindt de bloemen best wel mooi, maar de stekels en die hardnekkige wortels zorgen voor weerstand. De speerdistel is dan nog de soort met de grootste en sterkste stekels. Waarschijnlijk daarom dat Schotland deze zeer weerbare plant als symbool heeft gekozen en op het wapenschild afgebeeld.


speerdistel

Als echte pioniers verkiezen distels verstoorde, voedselrijke grond, en je vind ze daarom op zo'n verloren plekjes waar de natuur haar plaats terug kan innemen. Dat zoiets kan, is op zich natuurlijk al fantastisch. Bovendien zorgen distels daar ook nog eens voor een waar kleurenfestijn dat heel wat bestuivers aantrekt. Een natuurbewuste wandelaar geniet ervan met volle teugen. Zie je wel dat er van alles mogelijk wordt?


www.natuurvertelsels.be


1
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Bloemen

Biologische bloemen pluktuin in Drenthe Zeldenrust.

Aan de rand van het unieke natuurgebied National Park Drents-Friese Wold begonnen Jan en Riekje Rozeboom jaren geleden als echte pioniers een Blauwe bessen kwekerij. Maar tijdens een zware burn-out ontdekte Riekje de helende kracht van de bloemen en planten op hun terrein en zij besloot een biologische pluktuin te creëren onder de naam Zeldenrust. Wat ons betreft had de naam ook best Zielenrust mogen zijn want zodra je met Riekje de tuin in wandelt vergeet je even compleet de gestreste waan van de dag.


Bloemen

Lubach neemt bloementelers op de hak: ‘Er is toch ook geen siermelk?’

Arjen Lubach heeft hard uitgehaald naar de sierteeltsector. De industrie zou te veel gas verbruiken, veel giftige stoffen gebruiken en arbeidsmigranten uit Oost-Europa slecht behandelen.


Door Mellisa

Bloemen

Hier wordt er van alles mogelijk!

De natuur herovert verwaarloosde plekjes met mooie bloeiende speerdistels


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox