Biologische bloemen pluktuin in Drenthe Zeldenrust.

14 Nov 2023 in Bloemen


Dé natuurlijkste kwekerij en bloemenpluktuin van Noord-Nederland.

Jan en Riekje Rozeboom, telen sinds 1986 blauwe bessen. In de afgelopen jaren is er wel het een en ander veranderd op ons biologische bedrijf. Nu telen ze niet alleen blauwe bessen, maar ook frambozen, rode/zwarte bessen en kruisbessen en hebben een eigen bloempuktuin. klanten komen van heinde en verre om te genieten van al dit heerlijks. Zij strijken bij ons neer voor een kopje koffie of thee, of een ijsje, in de vlindertuin, op het terras of op de grote picknickplaats. Veel mensen maken even een wandeling langs al het lekkers en moois en komen in de schuur nog wat streekproducten kopen. Lekker voor onderweg of thuis.
Het is leuk om uw bezoek aan Zeldenrust te combineren met een fietstocht door het unieke natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold. De combinatie van zelf plukken en een fietstocht biedt een daginvulling.

pluktuinen, drenthe, biologische, bloementeler,

In 2005 is haar droom uitgekomen en kwam er een prachtige bloemenpluktuin. Vele liefhebbers hebben er al hun boeket kunnen plukken. Elk jaar zien ze de tuin weer uitgroeien tot een feest van bloemen. Vele verrassingen komt u tegen omdat de bloemenkeuze zeer uiteenlopend is. Liefhebbers krijgen een schaartje mee en struinen door de tuin op zoek naar hun geliefde bloemen. Je kunt een boeket voor jezelf plukken maar natuurlijk ook voor iemand anders. Voor jezelf plukken is een feestje omdat je al plukkend je boeket ziet ontstaan. Als dit thuis op een vaas staat, krijg je iedere keer een warm gevoel als je er naar kijkt. Iedereen vindt het leuk dat iemand speciaal voor hem of haar de moeite neemt om zelf een mooi boeket te plukken.

De pluktuin is geopend in de  maanden juni t/m september van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00. 

Adres gegevens pluktuin Zeldenrust
Wapserauwen 6
7983 KE Wapse

Tel. 0521-551768
E-mail: info@blauwebessenkwekerij.nl

opentuinen, pluktuinen, drenthe, biologisch, gekweekt

Wil je meer weten over Riekje, bekijk dan de aflevering op ons YouTube Kanaal ''Alles Wat Bloeit'' en abonneer om niks te missen! 


Blog berichten van Alles Wat Bloeit


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Bloemen

Biologische bloemen pluktuin in Drenthe Zeldenrust.

Aan de rand van het unieke natuurgebied National Park Drents-Friese Wold begonnen Jan en Riekje Rozeboom jaren geleden als echte pioniers een Blauwe bessen kwekerij. Maar tijdens een zware burn-out ontdekte Riekje de helende kracht van de bloemen en planten op hun terrein en zij besloot een biologische pluktuin te creëren onder de naam Zeldenrust. Wat ons betreft had de naam ook best Zielenrust mogen zijn want zodra je met Riekje de tuin in wandelt vergeet je even compleet de gestreste waan van de dag.


Bloemen

Lubach neemt bloementelers op de hak: ‘Er is toch ook geen siermelk?’

Arjen Lubach heeft hard uitgehaald naar de sierteeltsector. De industrie zou te veel gas verbruiken, veel giftige stoffen gebruiken en arbeidsmigranten uit Oost-Europa slecht behandelen.


Door Mellisa

Bloemen

Hier wordt er van alles mogelijk!

De natuur herovert verwaarloosde plekjes met mooie bloeiende speerdistels


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox