Witte zwanenbloem - Butomus umbellatus 'Schneeweisshen'

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Witte zwanenbloem - Butomus umbellatus 'Schneeweisshen'

Oeverplant met rose-rode schermachtige grote bloemen

De Witte zwanenbloem is een echte moerasplan die uit de Zwanenbloemenfamilie komt, ook wel Butomacae genoemd. Tevens is dit ook de enige soort in deze familie. De naam Zwanenbloem is bedacht omdat de stampers een vorm hebben van een sierlijk zwaantje. Het is daarnaast ook echt een wespen magneet. Je kunt de Witte zwanenbloem over het algemeen vinden bij slootjes.

 

De verzorging van de Witte zwanenbloem

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Witte zwanenbloem vindt het heerlijk om op een zonnige plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in ondiep, stilstaand, tot zwakstromend water. De bloeiperiode van de Witte zwanenbloem is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 30 tot 150 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard.

 

De aanplanting van de Witte zwanenbloem

De Witte zwanenbloem dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions