Waterlelie - Nymphaea 'Almost Black'

Door Tuindingen - 18-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Waterlelie - Nymphaea 'Almost Black'

Waterlelie voor de grotere vijver. Bloemen drijven tussen de bladeren op het water

Waterlelie - Nymphaea 'Almost Black' is een mooie waterlelie. Deze plant is niet ''echt'' zwart maar het binnenste is wel erg donker. Haar diep donkere rode kleuren zijn echt een genot voor het oog. Deze plant heeft ongeveer een 40-tal aan bloemblaadjes. Daarnaast staat de Waterlelie - Nymphaea 'Almost Black' bekend om haar ''glanzende'' bladeren. Deze plant mag je niet missen in de vijver!

 

De verzorging van de waterlelie

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Waterlelie vindt het heerlijk om op een zonnige plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in stilstaand, tot zwakstromend water. De bloeiperiode van de Waterlelie is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 5 tot 15 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard maar niet wintergroen.

 

Hier plaats ik de Waterlelie

De Waterlelie dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 4.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 4: Waterlelies

In het diepere deel van de vijver vinden we onder andere de waterlelies. Waterlelies dienen geplaatst te worden op de bodem van de vijver. Deze plant vind het het fijnst om te groeien in een rustige omgeving (stilstaand water). Waterlelies geven veel schaduw af onder de plant zelf. Dit zorgt ervoor dat algen niet zomaar hun weg kunnen gaan. Daarnaast is de waterlelie een genot voor het oog! Win win situatie? Als het donker is of somber weer, sluit de waterlelie zich. De diepte van de waterlelie kan variëren van 40 tot 120 centimeter onder water. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke vijver geschikt is voor waterlelies. Ook bij de waterlelies wordt geadviseerd om gebruik te maken van een vijvermand. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions