Palmzegge - Carex muskingumensis

Door Juno - 19-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

Palmzegge - Carex muskingumensis

Opvallende bladplant ideaal om accenten te leggen in de vochtige tuin of bij de vijver

De Palmzegge is een plant uit de grassensoort. Deze plant komt uit de cypergrassenfamilie, ook wel Cyperaceae genoemd. De Palmzegge is uitermate geschikt voor tuinen met meerdere bomen. Sterker nog.. deze plant vindt het heerlijk om in gefilterd schaduw te staan (zonnestralen die door de bomen komen). De Palmzegge kan een maximale temperatuur verdragen van -25 graden celsius. Daarnaast wordt geadviseerd om niet meer dan 5 tot 7 stuks per vierkante meter te plaatsen. Dat is dus ongeveer een plantafstand van +- 38 centimeter.

 

Hoe verzorg ik deze grassensoort

Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. De Palmzegge vindt het heerlijk om op een zonnige tot half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een droog tot vochtige ondergrond. De bloeiperiode van de Palmzegge is in de maanden juli en augustus. Deze plant groeit gemiddeld 50 tot 70 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard en ook wintergroen.

 

Waar plaats ik de Palmzegge

De Palmzegge dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions