Moeraswalstro - Galium palustre

Door Juno - 26-11-2018 in Waterplanten
0 reacties

 Moeraswalstro - Galium palustre

De fris groene aanblik kleurt elke vijverrand

De moeraswalstro is een overblijvende inheemse plant die uit de Sterbladigenfamilie komt. Deze plant komt voor in Midden Europa, Azie, Noordwest Afrika, oostelijke noord Amerika en Nieuw Zeeland. Door zijn kransstandige bladen, langwerpige takjes en zijn wit-roze bloemen in viertal is hij makkelijk te herkennen. De moeraswalstro heeft ruwe haartjes die naar beneden staan. Doordat de haartjes naar beneden staan weet de moeraswalstro als geen ander zich omhoog te werken in de woeste begroeiing van al het andere vegetatie. 

 

Is het mogelijk de moeraswalstro optimaal te verzorgen?

De moeraswalstro Heeft in zijn bloeiperiode van mei t/m september prachtige wit-roze bloemen. Deze plant wordt gemiddeld 5 tot 60 centimeter hoog en bloeit het best in vochtige of onder water staande grond, denk hierbij aan; moeras, beken, sloten, rietlanden maar ook aan de vijverrand. Daarnaast dient de Moeraswalstro geplaatst te worden op een zonnige / lichte schaduw plaats. De bloemen die in de bloeiperiode naar buiten komen hebben een maximale afmeting van een halve centimeter. Na de bloeiperiode komen er zwarte dopvruchtjes te voorschijn. 

 

Plaatsing van de Moeraswalstro

Moeraswalstro dient geplaatst te worden in Tuindingen zone 1.

 

Uitleg tuindingen zones


Tuindingen zone 1: Oeverplanten


Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones...


 

Leuke 

  • De Moeraswalstro lijkt op het bekende kleefkruid. Het verschil is dat de Moeraswalstro rechte stekelharen heeft die naar beneden staan en een vrucht die glad is.

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions