Gouden zegge - Carex 'Golden Bowles'

Door Tuindingen - 15-12-2018 in Waterplanten
0 reacties

Gouden zegge - Carex 'Golden Bowles'

Siergras dat van schaduw houdt

De Gouden zegge is een mooie plant die veel gebruikt wordt als siergras bij de vijver. Deze plant is handig omdat het weinig aan onderhoud vraagt. Daarnaast wordt de Gouden zegge gebruikt als bodembedekkende plant. Deze plant is een mooie aanvulling van de vijverrand. Met deze (soort) plant kun je zelf kiezen hoe de vijverand eruit komt te zien. Deze plant kan een maximale temperatuur weerstaan tot -20 graden celsius.

 

De verzorging van de Gouden zegge

De Gouden zegge is een veel voorkomende plant die veel bij vijvers gebruikt wordt. Deze plant vindt het heerlijk om op een zonnige tot half beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt Gouden zegge het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond (ook in het water). De bloeiperiode van Gouden zegge valt in de maanden juni en juli. Daarnaast is deze plant winterhard en ook wintergroen. Je kan deze plant tot ongeveer 15 centimeter diep aanplanten.

 

De aanplanting van de Gouden zegge

De Gouden zegge dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.

 

Uitleg tuindingen zones

 

Tuindingen zone 1: Oeverplanten

Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.

 

Tuindingen zone 2: Moerasplanten

Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones

 

0 personen vinden dit leuk

Heb je een opmerking of aanvulling? Reageer dan op dit bericht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registreer je dan op Tuindingen.

De tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox

Tuindingen op social media

Volg ons op Social Media voor elke dag nieuwe posts met de laatste tuindingen informatie.

Facebook Twitter Instagram Youtube Pinterest
sitemap | contact | webdesign dotsolutions