Gevlekt longkruid - Pulmonaria off. 'Sissinghurst White'

07 Mar 2020 in Vaste planten

Door Roel

Afbeelding bij Gevlekt longkruid - Pulmonaria off. 'Sissinghurst White'


Bloeit met witte bloemen in de maanden maart en april.

Gevlekt longkruid is een laagblijvende plant met een maximale hoogte van 30 centimeter. In maart en april bloeit Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White' met witte bloemen. De bladeren zijn bijzonder, zijn bont en gestreept en langwerpig eivormig van vorm. Deze plant is goed winterhard.

Standplaats van Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White'

Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White' wenst een half schaduwrijke tot schaduwrijke standplaats op een normale tot vochtige bodem. De bodem mag kalk bevatten.

Verzorging en toepassing van Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White'

Gevlekt longkruid is een goede bodembedekker. Voor een goed, dicht tapijt adviseren wij om er 7 tot 9 van per vierkante meter aan te leggen.


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Jan de B Avatar

Jan de B 2 jaar geleden

Prachtige bloemen geniet er ieder jaar van. 


Vaste planten

Geranium Ooievaarsbek soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten waarbij de één vooral mooi is vanwege het blad en de ander vanwege de bloemen. Sommige soorten hebben een prachtige herfstverkleuring. Geraniums zijn gemakkelijke planten die het vrijwel op iedere standplaats goed doen en slakken houden er niet van. Geraniums krijgen vaak een tweede bloei en zorgen voor een zomer vol bloemenpracht.


Door Tuindingen

Vaste planten

Smeerwortel is het manusje van alles

Deze inheemse vaste plant moet in elke tuin staan. o sterk als een smeerwortel Om te beginnen ben ik, de Smeerwortel, beresterk. Ik heb niet veel aanmoediging nodig om te groeien. Ik stel ook niet echt veel eisen aan de grond eigenlijk. Ik word vaak onkruid genoemd, maar dat bestaat niet. Dat weten we al, toch?


Door Paula kok

Vaste planten

Wilgenroosje is een historische aantrekkelijke overblijvende plant

Ik kom vaak zomaar aanwaaien. Ik begroei makkelijk open plekken en verspreid mezelf ook erg makkelijk. Je zou me daarom onkruid kunnen noemen maar eigenlijk ben ik veel te mooi om onkruid te zijn. Deze bezitten ook allemaal honingrijke, helder roze of rode bloemen


Door Paula kok

Vaste planten

Erysimum / Muurbloem / steenraket (soort)

Steenraket (Erysimum) is een geslacht uit de kruisbloemenfamilie,en bestaat uit een geslacht van een tachtigtal soorten van één jarige en overblijvende, struikachtige vaste planten. Het zijn kortlevende vaste planten die zich vaak als tweejarige gedragen. Bijzonder dankbare zomerbloeier voor perken.


Door tuin.fr.gr

Vaste planten

Berenklauw opgepast

Laat de planten zien aan je kinderen en vertel ze erover


Door Tuindingen

Vaste planten

Phytolacca / Karmozijnbes

In onze tuinen komen over het algemeen twee soorten voor: de westerse karmozijnbes (Phytolacca americana),en de oosterse karmozijnbes (Phytolacca esculenta).


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox